Krapović se sreo sa Anušićem tokom ručka u Minhenu

"Ministri su razgovarali o unapređenju saradnje dvije savezničke i prijateljske zemlje na polju odbrane i evropskih integracija"

10217 pregleda 8 komentar(a)
Krapović i Anušić, Foto: Ministarstvo odbrane
Krapović i Anušić, Foto: Ministarstvo odbrane

Ministar odbrane Dragan Krapović sreo se sa hrvatskim kolegom Ivanom Anušićem tokom ručka koji je organizovao ministar odbrane Njemačke Boris Pistorijus tokom Minhenske bezbjednosne konferencije.

To je objavljeno na zvaničnom instagram profilu Ministarstva odbrane.

"Ministar Krapović se, tokom ručka koji je organizovao ministar odbrane SR Njemačke Pistorius tokom Minhenske bezbjednosne konferencije, susreo sa ministrom odbrane Republike Hrvatske Ivanom Anušićem. Ministri su razgovarali o unapređenju saradnje dvije savezničke i prijateljske zemlje na polju odbrane i evropskih integracija", piše u objavi.

Anušić je 13. januara otkazao, tokom posjete Crnoj Gori, susret sa Krapovićem zbog, kako je objasnio, Krapovićevih stavova o školskom brodu "Jadranu" i spomen-ploči na bivšem logoru Morinju.

'Jadran'
"Jadran"foto: Siniša Luković

Krapović je tada trebalo da se sastane sa Anušićem u Tivtu, u okviru obilježavanja Dana hrvatskog naroda u Crnoj Gori.

Krapović je 11. januara u emisji "Načisto" na "TV Vijesti" izjavio da Hrvatska nema pravo da traži "Jadran" i da ploča u Morinju treba da bude zamijenjena drugom, "s adekvatnim tekstom". Ranije je rekao da misli da na ploči "nije bilo mjesta pominjanju bilo koje nacije u Crnoj Gori".

Spomen ploča Morinj
foto: Printscreen YouTube

Minhenska bezbjednosna konferencija održava se od 16. do 18. januara u njemačkom gradu Minhenu.

Bonus video: