Stanić: Spajić obećavao veće plate, danas ga to “ne interesuje”

Poručuje da je bitno da se hitno dođe do rješenja, da se ne bi oštetili oni koji su u ovoj priči najbitniji - đaci

4222 pregleda 55 reakcija 24 komentar(a)
Foto: Boris Pejović
Foto: Boris Pejović

Šef medijskog tima Socijaldemokratske partije (SDP) Mirko Stanić rekao je da se premijer Milojko Spajić povodom razgovara sa prosvjetnim radnicima i štrajka ponaša kao i u sektoru bezbjednosti.

"Njega to “ne interesuje” dok problem ne dođe do toga da danas desetine hiljada đaka u Crnoj Gori sjede kući, umjesto da su u klupama. Spajić ne shvata da prosvjetari neće “veće plate” već ispunjenje ugovorne obaveze koju su potpisali sa svojim poslodavcem - Vladom Crne Gore. Ne čudi nas ni Spajićeva poruka da neće popustiti i da nema povećanja plata. Obećanja o hiljadu eura prosječne plate su ipak bila samo predizborni trik na osnovu kojega je i postao vlast", rekao je Stanić.

Poručuje da je bitno da se hitno dođe do rješenja, da se ne bi oštetili oni koji su u ovoj priči najbitniji, a o kojima se u ovoj kakofonijii ne vodi ni malo računa.

"Crnogorski đaci ne smiju biti žrtve neispunjenih predizbornih obećanja i neozbiljnog pristupa rješavanju ozbiljnog problema koji je danas eksalirao. Makar i od Spajića - previše je", zaključio Stanić.

Bonus video: