Mandić: Ako Dokić ne bude potpredsjednica Opštine, najpoštenije je da Budvani biraju novu vlast

Mandić dodaje da zbog brojnih obaveza ne može svakodnevno ići u Budvu i razgovarati sa različitim frakcijama

19714 pregleda 32 reakcija 32 komentar(a)
Foto: Boris Pejović
Foto: Boris Pejović

Predsjednik Skupštine i lider Nove srpske demokratije (NSD) Andrija Mandić rekao je da je 5. novembra prošle godine postignut dogovor da Jasna Dokić bude izabrana za potpredsjednicu Opštine, ali do sada ništa nije urađeno.

On očekuje da se taj dogovor uprkos kašnjenju realizuje, ali ukoliko do njega ne dođe, najpoštenije je, ističe, da građani Budve biraju novu vlast.

”Postigao se jedan održivi dogovor da se gospođa Jasna Dokić izabere za potpredsjednicu Opštine Budva da ta gospođa sa svima onima koji bi trebali zajedno sa njom da uđu u tu vlast da negdje operativno preuzmu upravljanje Opštinom Budva i mi smo se svi saglasili oko toga “, kazao je Mandić za Gradsku televiziju.

Mandić dodaje da zbog brojnih obaveza ne može svakodnevno ići u Budvu i razgovarati sa različitim frakcijama.

”Nedavno sam uputio poziv ili će se realizovati dogovor unutar parlamentarne većine, ako to ne može da se realizuje da je najpoštenije, najčestitije, da mi vratimo, odnosno naši odbornici, vrate mandat građanima Budve i da se održe novi izbori u tom gradu”, poručio je Mandić.

Mandić podsjeća da je do krize došlo zbog, kako tvrdi, političkog hapšenja Mila Božovića koji, dodaje, ima najgori mogući tretman jer mu je blokirana porodična imovina. Ističe da nije registrovano ništa što se Božoviću stavlja na teret, te da neće učestovati u kampanji protiv njega.

”Ja sam više puta izjavio da je Milo Božović moj prijatelj kojega znam dugi niz godina, poznavao sam i njegovog pokojnog oca. On ima našu veliku podršku ali ako bi nešto od toga bilo tačno ja bih se izvinio Glavnom specijalnom tužiocu“, naveo je presjednik Skupštine.

Mandić zaključuje da stoji iza svakog dogovora stoji, pa shodno tome očekuje da se situacija u Budvi riješi po modelu dogovorenom još 5. novembra prošle godine.

Bonus video: