Čarapić Neđešiju: PES prepoznaje nedvosmislenu podršku koju Mađarska pruža Crnoj Gori

"Na sastanku je bilo razgovora i ekonomskoj saradnji dvije zemlje, te predstojećim bilateralnim susretima koji će se realizovati na najvećim državnim nivoima"

2816 pregleda 0 komentar(a)
Sa sastanka, Foto: PES
Sa sastanka, Foto: PES

Pokret Evropa sad (PES) prepoznaje nedvosmislenu podršku koju Mađarska pruža Crnoj Gori, kazao je šef poslaničkog kluba te partije u Skupštini Vasilije Čarapić.

On se danas sastao sa delegacijom ambasade Mađarske na čelu sa ambasadorom, Jožefom Neđešijem.

"Čarapić je upoznao ambasadora Mađarske sa legislativnim prioritetima poslaničkog kluba PES-a u narednom periodu i aktuelnom političkom situacijom u zemlji. Čarapić je istakao da je Skupština za kratko vrijeme uspjela da učini velike korake koji su prije svega od značaja za EU put Crne Gore, i podvukao da Vlada uživa široku podršku. PES prepoznaje nedvosmislenu podršku koju Mađarska pruža Crnoj Gori, a Čarapić je iskazao i optimizam da će Crna Gora zatvoriti ključna pregovaračka poglavlja upravo za vrijeme predsjedavanja Mađarske Savjetom EU", navodi se u saopštenju.

"Ambasador Neđeši je pozdravio dosadašnji rad Skupštine i zalaganje Pokreta Evropa sad kada je u pitanju nastavak EU integracija. Istakao je da ohrabruje to što je Crna Gora dobila stabilnu Vladu i apostrofirao da upravo politička stabilnost ove vrste ubrzava put Crne Gore ka punopravnom članstvu u EU. Na sastanku je bilo razgovora i ekonomskoj saradnji dvije zemlje, te predstojećim bilateralnim susretima koji će se realizovati na najvećim državnim nivoima", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: