Spajić: Crna Gora izašla iz perioda političke turbulencije

"Sa kapitalom ostvarene političke stabilnosti možemo da se posvetimo razvojnim ciljevima”, istakao je premijer

5379 pregleda 51 reakcija 8 komentar(a)
Ben David i Spajić, Foto: Kabinet predsjednika Vlade Crne Gore
Ben David i Spajić, Foto: Kabinet predsjednika Vlade Crne Gore

Konačno smo u mirnijim vodama i sa kapitalom ostvarene političke stabilnosti možemo da se posvetimo razvojnim ciljevima, rekao je predsjednik Vlade Crne Gore, Milojko Spajić.

On se, kako je saopšteno iz njegovog kabineta, sastao sa ambasadorkom Švedske, Anikom Ben David.

"Prenosim snažno ohrabrenje zvaničnog Stokholma da nastavite sa započetim aktivnostima. Sa velikim entuzijazmom gledamo na sve što se događa u Crnoj Gori od izbora Vaše Vlade", poručila je Ben David.

Kako piše u saopštenju, predsjednik Vlade je informisao ambasadorku o rezultatima Vlade u prvih sto dana i istakao da je jačanje vladavine prava, pored intenziviranja evropske integracije i ubrzanja ekonomskog rasta, jedan od osnovnih zadataka 44. Vlade.

Iz Kabineta predsjednika Vlade su kazali da je na toj liniji premijer istakao da je Crna Gora izašla iz perioda političke turbulencije.

Sastanak Ben David i Spajića
Sastanak Ben David i Spajićafoto: Kabinet predsjednika Vlade Crne Gore

Ben David je iskazala zahvalnost Crnoj Gori na podršci članstvu Švedske u NATO-u i istakla da će, kako kažu u saopštenju, sa druge strane, oni ostati snažni zagovornici namjere da Crna Gora postane 28. članica Evropske unije.

"Drago nam je što vidimo da Vlada vodi politiku na ideji Crne Gore kao društva vrijednosti. U tome ćete imati našu snažnu podršku", poručila je Ben David.

"Sagovornici su ocijenili da će jačanje saradnje u okviru EU i NATO dati dodatni podsticaj i bilateralnoj saradnji u svim oblastima od obostranog interesa", zaključuje se u saopštenju Kabineta predsjednika Vlade Crne Gore.

Bonus video: