Rajzing Rajnke: Ambasada SAD zahvaljuje Crnoj Gori na podršci Ukrajini i ukrajinskim izbjeglicama koje je primila

"Uz kolektivnu podršku partnera i prijatelja, kao što su Crna Gora i Sjedinjene Države, čvrsto vjerujemo da će Ukrajina uspjeti da se odbrani", poručila je ambasadorka SAD

22673 pregleda 51 reakcija 50 komentar(a)
Rajzing Rajnke, Foto: Ambasada SAD u Crnoj Gori
Rajzing Rajnke, Foto: Ambasada SAD u Crnoj Gori

Ambasada Sjedinjenih Američkih Država (SAD) zahvaljuje našem NATO savezniku Crnoj Gori na podršci Ukrajini i ukrajinskim izbjeglicama koje je primila, saopštila je danas ambasadorka SAD u Crnoj Gori Džudi Rajzing Rajnke.

Iz Ambasade SAD je saopšteno da se Rajzing Rajnke obratila povodom druge godišnjice početka ruske agresije na Ukrajinu.

"Danas je tužan dan. Dan kada obilježavamo dvije godine nepravedne agresije Rusije na susjeda Ukrajinu. Dozvolite mi da jasno kažem: Sjedinjene Države osuđuju brutalnost Rusije prema ukrajinskom narodu, zapaljivu retoriku o Evropi i revanšističke želje za osvajanjem. Za takve akte Rusije nema mjesta u 21. vijeku. Ambasada SAD zahvaljuje našem NATO savezniku Crnoj Gori na podršci Ukrajini i ukrajinskim izbjeglicama koje je primila. Uz kolektivnu podršku partnera i prijatelja, kao što su Crna Gora i Sjedinjene Države, čvrsto vjerujemo da će Ukrajina uspjeti da se odbrani. Pozivamo Kremlj da prekine agresiju i ilegalni osvajački rat i poštuje suverenitet i dostojanstvo Ukrajine i njenog izdržljivog i ponosnog naroda", poručila je Rajnke.

Bonus video: