Šehović: Dolazak Dodika najbolji pokazatelj političke dezorjentisanosti vladajućih elita

"Nakon posjete Rusiji i Bjelorusiji, Milorad Dodik dolazi u Crnu Goru. Nakon čega će se, kako se sam pohvalio, sresti sa premijerom Mađarske i predsjednikom Srbije. Da zatvori krug. Pametnome dosta"

23520 pregleda 119 reakcija 85 komentar(a)
Šehović, Foto: SD
Šehović, Foto: SD

Lider Socijaldemokrata Crne Gore (SD) Damir Šehović je kazao da je najava predsjednik bosanskohercegovačkog entiteta Republika Srpska, Milorada Dodika da će narednih dana doputovati u Crnu Goru "najbolji pokazatelj političke dezorjentisanosti vladajućih elita".

Šehović je istakao i da to što će u Crnu Goru doputobvati Dodik, koji je na crnoj listi SAD, je pokazatelj "krize sistema vrijednosti kojoj svjedočimo, odnosno haotičnog stanja u kojem se naše društvo nalazi".

"Nakon posjete Rusiji i Bjelorusiji, Milorad Dodik dolazi u Crnu Goru. Nakon čega će se, kako se sam pohvalio, sresti sa premijerom Mađarske i predsjednikom Srbije. Da zatvori krug. Pametnome dosta", kazao je Šehović.

Dodsaje da je dolazak Dodika "pokazatelj političke dezorjentisanosti i krize sistema vrijednosti crnogorskih vladajućih elita".

"Vjerovatno dolazi da prenese pozdrave od Vladimira Putina, i pošalje poruke 'mira' i 'tolerancije', koje su mu svojstvene. Posjeta čovjeka koji na crnoj listi SAD-a je najbolji pokazatelj političke dezorjentisanosti vladajućih elita, krize sistema vrijednosti kojoj svjedočimo, odnosno haotičnog stanja u kojem se naše društvo nalazi", rekao je Šehović.

Posjeta Dodika, kako dodaje, govori mnogo o karakteru parlamentarne većine i Vlade.

"A još i više govori o 'čvrstini' evropske i 'pouzdanosti' evroatlanstke orijentacije parlamentarne većine i Vlade, koja inače zavisi od Andrije Mandića", zaključio je Šehović.

Bonus video: