BF: Vrijeme je za referendum o Aerodromu Tivat

"Najave koje nesumnjivo potvrđuju da će Aerodrom Tivat, jedno od rijetkih profitabilnih preduzeća preći u privatne ruke, ne smiju nas ostavljati više ravnodušnim"
66 pregleda 7 komentar(a)
Aerodrom Tivat
Aerodrom Tivat
Ažurirano: 07.08.2017. 12:19h

Bokeški Forum zatražio je danas raspisivanje lokalnog referendum u Tivtu na kojem bi se građani izjasnili prihvataju li ili ne namjeru Vlade da praktično privatizuje ovdašnji aerodrom, pod zvaničnim obrazloženjem njegovog davanja u dugorični zakup zainteresovanim investitorima.

"Najave koje nesumnjivo potvrđuju da će Aerodrom Tivat, jedno od rijetkih profitabilnih preduzeća preći u privatne ruke, ne smiju nas ostavljati više ravnodušnim. Očigledno je da lokalna vlast ne želi da uđe u polemiku po ovom pitanju i da se skriva iza nesuvislih komentara o tome da ovoj temi još vrijeme nije. Vrijeme je. I te kako. Jer, Tivat i Boka iz dana u dan ostaju bez sve više resursa. Ako već ova odnarođena i antitivatska i antibokeška lokalna vlast ne želi da uradi ništa stvari, svi koji mislimo dobro i generacijama koje dolaze, ali i nama samima stvari moramo uzeti u sopstvene ruke, koristeći prije svega sve raspoložive demokratske institucije, od kojih ja najvažniji lokalni referendum", saopštila je danas ta lokalna stranka.

Tivatska lokalna DPS-SD-HGI vlast podijeljena je u vezi namjera Vlade da praktično privatizuje ovdašnji aerodrom.

SD I HGI su na riječima, protiv, dok se tivatski DPS do sada uporno izbjegavao javno izjasniti o ovom vrućem političkom i ekonomskom pitanju, iako iz OO DPS stižu nezvanični signali da će oni na kraju ipak podržati volju svoje centrale i Vlade u Podgorici.

"Izvjesno je da će lokalna vlast učiniti sve da referendum o aerodromu spriječi, jer je rezultat tog referenduma unaprijed poznat. Ali, ovog puta ne smijemo odustati. Bokeljke i Bokelji, Tivćani i Tivćanke trebaju uraditi sve kako bi sačuvali imovinu, a čuvanjem imovine i svoje dostojanstvo", poručio je danas Bokeški Forum.

Šeici žele aerodrom u Tivtu, ali ne za razvoj masovnog turizma?>>>

Bonus video: