Zirojević: Dok Spajić priča bajke o evropskim integracijama, Mandić i Dodik rade na realizaciji "srpskog sveta"

"Na kraju, klasična je manipulacija da bilo ko u Crnoj Gori ima nešto protiv srpskog naroda i Srbije. Ali smo bili i uvijek ćemo biti protiv velikosrpskog projekta koji je već jednom region gurnuo u krvave obračune. Za to u nama nemojte tražiti partnera"

10553 pregleda 36 reakcija 36 komentar(a)
Zirojević, Foto: SD
Zirojević, Foto: SD
Ažurirano: 27.02.2024. 20:57h

Dok predsjednik Vlade Crne Gore Milojko Spajić, putujući po Briselu i ostalim destinacijama, našim međunarodnim partnerima priča bajke o posvećenosti njegove Vlade EU integracijama, upoređujući Andriju Mandića sa Dalaj Lamom, a predsjednik države Jakov Milatović otima odbornike po lokalu, radeći na stvaranju nove partije, Andrija Mandić i Milorad Dodik vrlo posvećeno rade na realizaciji “srpskog sveta”, saopštio je poslanik Socijaldemokrata (SD) u Skupštini Crne Gore Nikola Zirojević.

"To je, uostalom, na današnjoj zajedničkoj pres konferenciji u Podgorici potvrdio i sam Dodik, kazavši da se radi o 'fenomenalnoj ideji protiv koje niko ne bi trebao da ima ništa'. Toliko je fenomenalna ta ideja, koja između ostalog propagira i promjenu granica u regionu, da neodoljivo podsjeća na uvod u dešavanja devedesetih godina. Pojedini su tada, istini za volju, “fenomenalno” prošli i stekli enormna bogatstva, dok je običan narod, u svim državama zahvaćenim ratom, ginuo za tuđe interese", kazao je Zirojević.

On je istakao da se Crna Gora mora suprotstaviti "takvom opasnom projektu", kao država koja njeguje i želi dobre odnose sa svim susjedima, koja je, kako navoid, tih nesrećnih devedesetih svoja vrata otvorila svima koji su bježali od rata, ne gledajući koje su vjere i nacije.

"Na kraju, klasična je manipulacija da bilo ko u Crnoj Gori ima nešto protiv srpskog naroda i Srbije. Ali smo bili i uvijek ćemo biti protiv velikosrpskog projekta koji je već jednom region gurnuo u krvave obračune. Za to u nama nemojte tražiti partnera. A premijeru Spajiću, s obzirom da je Milatović već davno zauzeo stranu, poručujemo da je krajnje vrijeme da se jasno suprotstavi ovakvoj politici. Ne znamo kakve dugove iz vremena ministrovanja i formiranja partije Spajić ima prema Dodiku, ali dok god ne kaže jasno i glasno ne opasnim politikama po Crnu Goru i region, između njega, njegovog bivšeg zamjenika u partiji, šefa njegove parlamentarne većine i njegovog, kako reče Dodik junior, političkog mentora stajaće znak jednakosti", zaključuje se u saopštenju.

SD: Od onoga koji je pozvao i ugostio Milorada Dodika ništa bolji nijesu ni oni koji su danas najglasnije oćutali tu posjetu

Od onoga koji je pozvao i ugostio Milorada Dodika ništa bolji nijesu ni oni koji su danas najglasnije oćutali tu posjetu, saopšteno je iz SD-a.

"Od onoga koji je pozvao i ugostio Milorada Dodika, jednog od ključnih promotera šovinističke velikodržavne politike na Balkanu, ništa bolji nijesu ni oni koji su danas najglasnije oćutali tu posjetu, koja predstavlja najveće moguće poniženje za građansku i multietničku Crnu Goru", navodi se u saopštenju.

Bonus video: