Podrška odbora u Pljevljima i Plavu programskim ciljevima PES-a

"U samo prethodnih 100 dana rada Vlade i parlamenta ostvareni su značajni rezultati. Na osnovu dosadašnjeg rada ubijeđeni smo da će, onako kako su sproveli i program Evropa sad 1, a nakon reformi u finansijskom sektoru, dovršiti implementaciju i programa Evropa sad 2", saopštio je odbor PES-a u Pljevljima

9585 pregleda 15 komentar(a)
Foto: Evropa sad
Foto: Evropa sad
Ažurirano: 28.02.2024. 12:37h

Pljevaljski odbor Pokreta Evropa sad (PES) saopštio je da "odlučno i jedinstveno ostaje privržen" programskim ciljevima tog pokreta.

"Najbitniji od njih su ekonomski prosperitet države i građana, pravna država i evropske integracije. Radi ostvarenja navedenih ciljeva u samo prethodnih 100 dana rada Vlade i parlamenta ostvareni su značajni rezultati. Na osnovu dosadašnjeg rada ubijeđeni smo da će, onako kako su sproveli i program Evropa sad 1, a nakon reformi u finansijskom sektoru, dovršiti implementaciju i programa Evropa sad 2, čime će se minimalne plate povećati na 700 eura, a prosječne na 1.000 eura", navodi se u saopštenju.

Navode da su "očekivanja Pljevalja" za naredni period: poboljšanje uslova života i nova radna mjesta za više od dvije hiljade nezaposlenih, kao i "konačno započinjanje" gradnje nove bolnice i brze ceste koja bi povezala Pljevlja sa Sarajevom i Bijelim Poljem.

"Sve navedeno rezultat je marljivog i stručnog rada prije svega kadrova Pokreta Evropa sad na čelu sa premijerom Milojkom Spajićem, čime su zaslužili naše povjerenje i punu podršku", zaključuje se.

PES Plav: Jedinstvo poslaničkog kluba garant implementacije programskih ciljeva

Plavski odbor PES-a je saopštio da je "iskazano jedinsto i apsolutna posvećenost" rezultatima garant pune implementacije programskih ciljeva koji su "usmjereni na dobrobit svih građana Crne Gore".

"Plavski inicijalni odbor Poketa Evropa sad je jedinstven i snažno podržava politiku i programske odrednice Pokreta. Posebno nas raduje iskazano jedinstvo poslaničkog kluba, što nam daje sigurnost da će svi ciljevi koje je Vlada zacrtala biti realizovani, uključujući program Evropa sad 2 i punopravno člansvo Crne Gore u Evropskoj uniji. Misija unapređenja životnog standarda je nešto što građani naše opštine svakog dana sve više prepoznaju, jer za razliku od prethodnika koji su retorički, aktuelni premijer Spajić nas suštinski integriše i primiče standardima Evropske unije", navodi se u saopštenju.

Bonus video: