Dragović: Odbornici sa liste PES-a daju punu podršku danilovgradskoj vlasti na čelu sa Grgurovićem

Dragović je na sjednici danilovgradskog parlamenta kazao da su oči javnosti uprte na tu opštinu zbog ostavke predsjednika države Jakova Milatovića na sve funkcije u PES-u

18882 pregleda 14 komentar(a)
Dragović, Foto: Opština Danilovgrad
Dragović, Foto: Opština Danilovgrad

Poslanik i odbornik Pokreta Evropa Sad (PES) u Skupštini opštine (SO) Danilovgrad Darko Dragović ocijenio je da u toj opštini ne postoji nova politička realnost jer je vlast u toj opštini stabilna.

On je ovo istakao na sjednici danilovgradskog parlamenta jer su, kako je kazao, oči javnosti uprte na tu opštinu zbog ostavke predsjednika države Jakova Milatovića na sve funkcije u PES-u.

Tu partiju su napustili i predsjednik opštine Danilovgrad Aleksandar Grgurović, koji je bio član Glavnog odbora i Predsjedništva PES-a i sekretar za društvene djelatnosti u toj opštini Ivan Lakić koji je takođe bio član Glavnog odbora.

"Odbornici koji su izabrani sa liste PES-a, bez obzira kako će ko nastaviti dalje političko djelovanje, daju punu podršku lokalnoj vlasti na čelu sa Aleksandrom Grgurovićem", rekao je Dragović i dodao da će lokalna vlast završiti sve započete projekte, ali i da neće biti novih lokalnih izbora u toj opštini.

Ostavka u PES-u samo su jedan u nizu događaja koji "tresu" najjaču vladajuću partiju - Predsjedništvo PES-a isključilo je u nedjelju iz stranke ministra pravde Andreja Milovića, dok je Izvršni odbor istog dana raspustio podgorički i barski ogranak partije zbog navodnog kršenja Statuta. U najavi je odlazak dijela članstva iz PES-a i priklanjanje pojedinih odbora Milatoviću.

Bonus video: