SD: Integracija Crne Gore u "Srpski svet" odvija se značajno brže nego integracija u EU u protekle četiri godine

"Put u EU ne vodi ni preko Beograda ni preko Banja Luke, niti preko onih koji su označeni kao saradnici Moskve i Minska i koji su pod sankcijama SAD. Ukoliko se ostali subjekti odluče čak i za dijalog na ovu temu, neka je to njima na čast, a njihovim glasačima za nauk"

3091 pregleda 14 komentar(a)
Foto: Socijaldemokrate Crne Gore
Foto: Socijaldemokrate Crne Gore

Posjeta Dodika potvrđuje našu tezu da se integracija Crne Gore u "Srpski svet" odvija značajno brže nego integracija u Evropsku Uniju u protekle četiri godine, saopšteno je iz Socijaldemokrata (SD).

"Dok parlamentarna većina i Vlada samo govore o našem potencijalu da postanemo sljedeća članica EU, u Skupštinu Crne Gore je zvanično uvedena zastava druge države, a na stolu se nalazi dokument o specijalnim vezama ili sinhronizaciji zakona sa Republikom Srpskom umjesto sa Evropskom Unijom. Mislimo da je sada i najvećim skepticima jasno da Crna Gora kao država gubi atribute nezavisnosti i da je krajnje vrijeme za otrežnjenje", navodi se u saopštenju.

Oni su kazali da za njih nije prihvatljiv dijalog na temu sporazuma o specijalnim vezama sa Republikom Srpskom jer je u suprotnosti, kako navode, sa njihovim temeljnim opredjeljenjima i onim što podržava 80 odsto građana, a to je članstvo u EU.

"Put u EU ne vodi ni preko Beograda ni preko Banja Luke, niti preko onih koji su označeni kao saradnici Moskve i Minska i koji su pod sankcijama SAD. Ukoliko se ostali subjekti odluče čak i za dijalog na ovu temu, neka je to njima na čast, a njihovim glasačima za nauk", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: