Krivokapić: Razdvajanje Milatovića i Spajića uzbuna za ostale političke aktere

"Situacija je takva da će njih dvojica uživati kumulativnu podršku od blizu 60 odsto birača, i to na prvim narednim parlamentarnim izborima 2027. godine"

40090 pregleda 115 reakcija 73 komentar(a)
Krivokapić, Foto: Boris Pejović
Krivokapić, Foto: Boris Pejović

Razdvajanje predsjednika Crne Gore Jakova Milatovića i premijera Milojka Spajića je zapravo uzbuna za ostale političke aktere, saopštio je bivši predsjednik Vlade Zdravko Krivokapić.

On je, u objavi na društvenoj mreži Iks, kazao da je situacija takva da će Spajić i Milatović uživati kumulativnu podršku od blizu 60 odsto birača, i to, kako je naveo, na prvim narednim parlamentarnim izborima 2027. godine.

"A onaj koji nas je rušio zajedno sa DPS-om će završiti na obroncima cenzusa", dodao je.

Krivokapić je ocijenio da je Milatović možda budući lider nekog novog političkog subjekta, kao i da predstavlja veliku opasnost po glasačko tijelo Demokrata i koalicije Za budućnost Crne Gore (ZBCG).

"Milojko je danas premijer i prva ličnost vladajuće većine, a Jakov predsjednik države i možda budući lider nekog novog političkog subjekta. To znači da Milojko polako ali sigurno zauzima liberalniji dio biračkog tijela, a Jakov vješto ulazi u konzervativniji dio. Dok Milojko spretno razbija biračku tvrđavu nekadašnjeg DPS-a, Jakov predstavlja veliku opasnost po glasačko tijelo Demokrata i ZBCG. Njihovo razdvajanje je zapravo uzbuna za ostale političke aktere. Dok Milojko spretno razbija biračku tvrđavu nekadašnjeg DPS-a, Jakov predstavlja veliku opasnost po glasačko tijelo Demokrata i ZBCG. Njihovo razdvajanje je zapravo uzbuna za ostale političke aktere", navodi se u objavi.

"I dalje sam ubijeđen da će njih dvojica zajedno, bez obzira na ispoljene razlike, uvesti Crnu Goru u Evropsku uniju. Živi bili, pa vidjeli", zaključio je Krivokapić.

Milatović je u subotu saopštio da je podnio ostavku na sve funkcije u Pokretu Evropa sad (PES). Tu partiju je od tada napustilo više funkcionera, dok je ministar pravde Andrej Milović isključen iz stranke.

Spajić i Milatović su bili ministri finansija, odnosno ekonomskog razvoja u Krivokapićevoj Vladi, kojoj je izglasano nepovjerenje 4. februara 2022.

Bonus video: