Nikolić: Nije nam iznenađenje banalni, uličarski odgovor PES koji je smiješan i domišljat vjerovatno samo Čarapiću

"Očigledno je da su dugovi PES-a prema 'srpskom svetu' i osnivaču ove stranke Igoru Dodiku toliko veliki, da ni elementarno dostojanstvo više ne stanuje u redovima ovog političkog pokreta", rekao je portparol DPS

15942 pregleda 22 reakcija 21 komentar(a)
Nikolić, Foto: DPS
Nikolić, Foto: DPS

Odbijanjem inicijative za smjenu Andrije Mandića, koju je Skupštini Crne Gore uputila Demokratska partija socijalista (DPS), Pokret Evropa sad (PES) je još jednom potvrdio da je samo beznačajni instrument u rukama Nove srpske demokratije (NSD), a da je Mandić pravi šef parlamentarne većine, saopštio je večeras Miloš Nikolić, portparol DPS.

"Zbog toga nam stav PES-a po ovom pitanju nije iznenađenje, kao ni banalni, uličarski odgovor koji je smiješan i domišljat vjerovatno samo njegovom autoru Vasiliju Čarapiću. Svima ostalima, samo je dokaz da su za šefa poslaničke grupe PES-a, Andrija Mandić i Milorad Dodik uzori i politički autoriteti kojima služi. Očigledno je da su dugovi PES-a prema 'srpskom svetu' i osnivaču ove stranke Igoru Dodiku toliko veliki, da ni elementarno dostojanstvo više ne stanuje u redovima ovog političkog pokreta. Po sličnoj matrici su se ponašali i beogradski tasteri poput Zdravka Krivokapića i Dritana Abazovića, koji su danas samo isluženi i beznačajni politički marginalci. Sasvim je izvjesno da je takva sudbina namijenjena i Poketu Evropa sad", istakao je Nikolić u saopštenju.

Šef poslaničkog kluba DPS Andrija Nikolić je ranije danas na konferenciji za medije rekao da su inicijativu za smjenu predsjednika Skupštine Andrije Mandića dostavili poslaničkim klubovima.

Predsjednik kluba poslanika PES Vasilije Čarapić je u odgovoru poručio da ne podržavaju predlog DPS za smjenu Mandića.

PES je dostavio i fotografiju bivšeg lidera DPS Mila Đukanovića sa predsjednikom bosansko-hercegovačkog entiteta Republika Srpska (RS) Miloradom Dodikom.

Milorad Dodik, Milo Đukanović
foto: PES

Predsjedništvo DPS odlučilo je na sinoćnjoj sjednici da ta stranka pokrene inicijativu za razrješenje Mandića.

Bonus video: