PES: Manji dio odbornika i nekoliko članova podgoričkog Odbora ne predstavlja ni približno većinu u odboru

Jedan dio članova podgoričkog Odbora PES-a podnio je ranije danas ostavke na sve funkcije u toj partiji

26963 pregleda 111 reakcija 82 komentar(a)
Foto: Evropa sad
Foto: Evropa sad

Manji dio odbornika i nekoliko članova podgoričkog Odbora Pokreta Evropa sad (PES) ne predstavlja ni približno većinu u odboru, koji je brojao više od 150 članova, saopšteno je iz PES-a.

Jedan dio članova podgoričkog Odbora PES-a podnio je ranije danas ostavke na sve funkcije u toj partiji, saopšteno je iz tog lokalnog odbora.

Izvršni odbor PES-a je u nedjelju raspuštio barski i podgorički odbor, nakon što je predsjednik države Jakov Milatović u subotu podnio ostavku na mjesto zamjenika predsjednika partije.

"Nakon što je zamjenik predsjednika Pokreta Evropa sad (PES), a istovremeno i predsjednik Odbora Glavnog grada, podnio ostavku i na funkciju čelnika odbora, koji se nije sastao više od godinu dana, Izvršni odbor (IO) PES-a je donio jednoglasnu odluku da se nefunkcionalni odbor raspusti, zbog kršenja Statuta i novih okolnosti. Odbornici PES-a su obaviješteni da je gradski odbor raspušten zbog ostavke zamjenika predsjednika PES-a na sve funkcije u PES-u, uključujući i onu na lokalnom nivou, koji je imao samo osnivačku sjednicu krajem januara prošle godine. Nažalost, iako je Statutom imao obavezu da saziva odbor svaka dva mjeseca, bivši predsjednik odbora i sadašnji predsjednik države nije odavno pokazivao interesovanje za funkcionalnost, koliko za opstrukcije u matičnoj partiji. U međuvremenu, određeni su koordinatori za sastavljanje novog gradskog odbora koji će biti konstituisan u najkraćem mogućem roku, a koji će činiti i veliki broj članova prethodnog nefunkcionalnog odbora", navodi se u saopštenju PES-a.

"PES će ostati kompaktna i najjača politička partija u Crnoj Gori i nakon pokušaja da se kroz neuspjelo urušavanje partije koja je dala ključni doprinos u demokratskim procesima u Crnoj Gori, u posljednjem trenutku izazove politička kriza i tako osujeti puna implementacija programa Evropa sad 2 i ubrzani proces pristupanja EU o čemu svjedoče brojne javne pohvale i priznanja koje je Vlada dobila od međunarodnih partnera za svojih prvih 100 dana", zaključuje se.

Bonus video: