Vučurović o interpelaciji o radu Milovića: NSD će podržati šta god Spajić odluči

"Kao i kada naši ministri eventualno budu na tapetu, treba uvažiti stav predsjednika naše stranke", rekao je Vučurović

13221 pregleda 12 komentar(a)
Vučurović, Foto: Boris Pejović
Vučurović, Foto: Boris Pejović

Nova srpska demokratija (NSD) podržaće šta god odluči predsjednik Vlade Crne Gore Milojko Spajić, vezano za interpelaciju o radu ministra pravde Andreja Milovića.

To je saopštio poslanik NSD Jovan Vučurović

"Što god odluči premijer Spajić, kao naš koalicioni partner, vezano za interpelaciju koja se tiče ministra Milovića, mi ćemo podržati. Kao i kada naši ministri eventualno budu na tapetu, treba uvažiti stav predsjednika naše stranke. Mi smo pošten i korektan partner svima u parlamentarnoj većini i želimo da ona funkcioniše stabilno i na korist svih građana Crne Gore", poručio je Vučurović u saopštenju.

Građanski pokret URA najavio je ranije podnošenje interpelacije o radu Milovića, kojom će tražiti njegovo razrješenje sa funkcije.

Dio partija vlasti tvrdi da bi premijer i lider Pokreta Evrope sad (PES) Milojko Spajić trebalo da odluči o eventualnoj smjeni Andreja Milovića s mjesta ministra pravde, rekavši da ne žele da se miješaju u unutrašnje stvari te partije, jer ta pozicija prema koalicionom sporazumu pripada njima.

Tako su odgovorili na pitanja “Vijesti” da li će podržati da interpelacija Građanskog pokreta (GP) URA o dosadašnjem radu Milovića uđe u skupštinsku proceduru.

Milović je u nedjelju 25. novembra isključen iz PES-a.

Bonus video: