NAU: Bez zvaničnika Crne Gore na prijemu povodom godišnjice nezavisnosti Kosova

"Bilo je za očekivati da svečanosti prisustvuju predstanici Pokreta Evropa sad i Demokratske Crne Gore, jer su na čelu vlasti u kojoj učestvuju i Albanci"

10790 pregleda 27 reakcija 27 komentar(a)
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Ambasada Kosova u Podgorici sinoć je organizovala prijem povodom 16 godina od sticanja nezavisnosti te susjedne države. Na prijemu je bilo dosta zvanica, a prisutni su bili i poznati ambasadori, saopšteno je iz Nacionalne albanske unije NAU.

"Zapaženo je, međutim, da svečanosti nije prisustvovao niko od najviših ili visokih zvaničnika Crne Gore", piše u saopštenju NAU.

Dodaju da nijesu očekivali da na prijemu budu predstavnici koalicije "Za budućnost Crne Gore".

"Oni su, vjerovatno, još bili u transu nakon dočeka putiniste Milorada Dodika i još uvijek ne mijenjaju niti dlaku niti ćud. Ali, bilo je za očekivati da svečanosti prisustvuju predstanici Pokreta Evropa sad i Demokratske Crne Gore, jer su na čelu vlasti u kojoj učestvuju i Albanci", saopšteno je iz NAU.

Dodaju da oni time nijesu htjeli reći svojim građanima albanske nacionalnosti da su višak u Vladi, jer kako navode, ko ne poštuje državu Kosovo, ne može poštovati ni domaće Albance.

"Osim toga, dobrosusjedski odnosi su važna stavka u demokratskom imidžu država koje streme evropskoj integraciji. A naša država tome stremi".

U saopštenju NAU se navodi da je "namjerni ili nenamjerni propust, ublažila crnogorska opozicija čiji su najviši ili visoki predstavnici bili prisutni na godišnjici nezavisnosti najmlađeg susjeda".

"Vjerujemo da im je godilo kad su čuli rečenicu ambasadorke da Kosovo nikad neće zaboraviti otvorena vrata Crne Gore za oko stotinu hiljada kosovskih Albanaca koji su 1999.godine bježali od zločina režima Slobodana Miloševića", zaključuje se u saopštenju azNAU.

Bonus video: