Ibrahimović čestitao Dan nezavisnosti BiH: Crna Gora i BiH moraju nastaviti da razvijaju dobrosusjedske odnose

"...bošnjački narod može i treba biti most za brži i sadržajniji razvoj tih odnosa"

6195 pregleda 25 reakcija 15 komentar(a)
Ibrahimović, Foto: Boris Pejović
Ibrahimović, Foto: Boris Pejović

Predsjednik Bošnjačke stranke (BS) i poslanik u Skupštini Crne Gore Ervin Ibrahimović čestitao je Dan nezavisnosti Bosne i Hercegovine, saopšteno je iz BS-a.

"U ime Bošnjačke stranke i u svoje lično ime građankama i građanima Bosne i Hercegovine čestitam 1. mart, Dan nezavisnosti. Generaciji koja je na referendumu 29. 02. i 01. 03. 1992. godine izglasala nezavisnost ove vjekovima trajuće države koju je, kasnije, odbranila u jednom od najtragičnijih sukoba u novijoj evropskoj istoriji, današnja generacija političara, ali i građanki i građana Bosne i Hecegovine duguje da Bosnu i Hercegovinu uredi kao demokratsku, građansku i prosperitetnu državu svih njenih građana i kao takvu je uvede u Evropsku uniju, kao zajednicu naprednih država i naroda kojoj država Bosna i Hercegovina, sa svim narodima koji u njoj žive, i pripada", navodi se u saopštenju.

"Crna Gora i Bosna i Hercegovina, kao dvije susjedne, nezavisne države bez otvorenih pitanja koje su opredijeljene ulasku u EU, moraju nastaviti da razvijaju sveobuhvatne dobrosusjedske odnose i međusobno se pomažu na putu pristupanja EU a bošnjački narod može i treba biti most za brži i sadržajniji razvoj tih odnosa", zaključio je Ibrahimović.

Bonus video: