Bećirović: Dodik neće pokvariti odnose sa Crnom Gorom, Milatović na moj poziv dolazi u zvaničnu posjetu BiH

"Poruke o tome koje šalje separatistički lider entiteta RS da će on raditi na ujedinjenju jednog dijela Bosne i Hercegovine - entiteta RS, Srbije i Crne Gore su poruke kojom se dovodi u pitanje nekoliko nezavisnih, suverenih država na jugoistoku Evrope"

18697 pregleda 37 reakcija 37 komentar(a)
Bećirović, Foto: predsjednistvobih.ba
Bećirović, Foto: predsjednistvobih.ba

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine iz reda bošnjačkog naroda Denis Bećirović kazao je da predsjednik bosanskohercegovačkog entiteta Republika Srpska, Milorad Dodik "neće pokvarit odnose između Crne Gore i Bosne i Hercegovine".

On je za Televiziju N1 na Diplomatskom forumu u Antaliji kazao da je ovih dana nekoliko puta razgovarao sa predsjednikom Crne Gore Jakovom Milatovićem.

Bećirović je rekao da će Milatović na njegov poziv u narednim mjesecima da zvanično posjeti Bosnu i Hercegovinu.

"Ta posjeta biće vrlo važna u smislu jačanja odnosa Bosne i Hercegovine i Crne Gore, ali ćemo poslati i vrlo jasne poruke. Poruke o tome koje šalje separatistički lider entiteta RS da će on raditi na ujedinjenju jednog dijela Bosne i Hercegovine - entiteta RS, Srbije i Crne Gore su poruke kojom se dovodi u pitanje nekoliko nezavisnih, suverenih država na jugoistoku Evrope. Takve poruke u Evropi se nijesu čule od druge polovine 30-ih godina prošlog vijeka. Takve ekstreme ćemo zaustaviti mi u Bosni i Hercegovini zajedno sa prijateljima u regionu i zajedno sa našim saveznicima", rekao je Bećirović.

Bonus video: