DF: Demokrate preskočile na dukljansku stranu kao zamjena za Darka Pajovića

"DF, takođe, nikada neće zaboraviti onaj kukavičluk Alekse Bečića, kada je 24. oktobra 2015, umjesto da podrži DF i slobodne građane, pobjegao i sjeo za Đukanovićev švedski sto, cmizdreći kako njegova stranka neće sa rušiteljima iz DF, vec je spremna za konstruktivni odnos sa režimom"
162 pregleda 121 komentar(a)
DF, Demokratski front, Foto: DF
DF, Demokratski front, Foto: DF
Ažurirano: 06.08.2017. 15:23h

Demokratski front je danas saopštio da je Demokratska Crna Gora preskočila na dukljansku stranu kao zamjena za bivšeg predsjednika Pozitivne Crne Gore, Darka Pajovića.

"Veoma je ljekovita razmjena mišljenja DF sa Demokratama, kako bi se neke stvari pokušale iskristalisati i kako bi građani imali jasnu sliku o stavovima, predlozima i planovima svih učesnika u polemici. Ono što je očigledno i što je istina je da se DF otvoreno, beskompromisno, na svakom koraku tuče sa režimom, a dok traje ta borba Demokrate kukavički udaraju DF sa leđa. Zato je važno da se ne laže, a DF ništa nije slagao. Naprimjer, da nije bilo ove polemike javnost ne bi saznala da Bečić i društvo imaju zajedničke seanse sa raspopom Mirašem Dedeićem i da se najviši funkcioneri Demokrata mole zajedno sa tom osobom i visokim funkcionerima DPS. To je istina, postoje fotografije, i ne vidimo potrebu za onolikim "gicanjem'' Bečića i drugih članova "kreativnog tima''. Opšte je poznato da je Miraš "duhovni otac" ovakve "nezavisnosti", DPS-a, SD-a, raznih drugih dukljanoida pa se moglo i očekivati, nakon Bečićevih izjava povodom 21.maja da ovaj datum "mora biti povod za radost svakog našeg građanina'', da se Demokrate pozicioniraju u gravitaciono polje ovog "državotvorca", navodi seu saopštenju DF.

Iz tog političkog saveza su dodali da i kada su smatrali da se samo radi o preletačevićkoj taktici da se uđe u biračko tijelo DPS i tako pomogne DF da obori režim, suočili su se sa bezobzirnom i nedostojnom terenskom kampanjom Demokrata koja je bila isključivo usmjerena protiv DF, a u direktnoj funkciji Milivoja Katnića i DPS.

"Prethodnih dana su lagali po sjeveru Crne Gore da su neki funkcioneri DF "kršteni'' kod Miraša kako bi prikrili svoje kontakte i druženja sa tzv CPC. Pošteno bi postupili da su rekli istinu kako svi funkcioneri i poslanici DF pred svake izbore borave i uzimaju blagoslov u Ostroškom manastiru. Dakle, nemaju nikakve veze sa indivuduom koja juriša na naše hramove, a u čijem se društvu veoma ugodno osjećaju funkcioneri Demokrata. Naša je dužnost da obavijestimo pristalice DF na terenu o pravom karakteru političkih organizacija koje djeluju protiv tradicionalne Crne Gore i njene duhovnosti, i žao nam je što su Demokrate, napuštajući SNP, odlučile da preskoče na dukljansku stranu zamjenjujući u političkom životu stranku Darka Pajovića. Pamte građani sramne povike funkcionera Demokrata - "marš sa Cetinja!'' koje su upućivali nama kada smo protestovali protiv Sinđine skupštine koja je donosila odluku o učlanjenju CG u NATO. Posebno su sramni napadi pojedinih odbornika ove stranke na mitropolita Amfilohija, SPC i srpski narod, koji su po sadržaju premašili najbljutavije izjave prvaka dukljanske ekstremističke ideologije", poručili su iz DF.

Iz DF su kazali i da je jedna od laži koju predsjednik Demokrata Aleksa Bečić i društvo posebno šire u obilascima kuća po Crnoj Gori je i ona da je Andrija Mandić (jedan od lidera DF) kum sa predsjedniko DPS Milom Đukanovićem.

"Pa je kao nešto sumnjiv a oni su eto baš tu pouzdani, iskusni, sigurni i pride Dedeićevim "blagoslovom’’ osnaženi da isprave sve krive Drine u Crnoj Gori. Ako se ima u vidu da je ta neistina odavno plasirana iz krugova ANB, onda je jasno odakle stižu savjeti Aleksi Bečiću. Istina je da se Andrija Mandić samo jednom sreo i razgovarao sa Milom Đukanovićem, i to 2008. godine, kada je bio član opozicione delegacije, koju su još činili Ranko Kadić, Predrag Popović, Srđan Milić i Nebojša Medojević, a koja je pokušala predsjednika DPS da odgovori od toga da prizna lažnu državu Kosovo", rekli su iz DF.

Po njihovim riječima, Demokrate tumaraju od kuće do kuće šireći laži o DF, ali preskaču da saopšte neke istine.

"Naprimjer, da ispoljavanje određenih sklonosti visokih funkcionera Demokrata, koje su manifestovane kroz latentno uznemiravanje putem slanja bombonjera, buketa cvijeća, Rafaelo kuglica i eksplicitnih izjava emotivne patnje, umalo nije rezultiralo tragičnim događajem, jer revoltirani otac više nije mogao ravnodušno da gleda da njegov sin trpi neviđeni mobing. Da tada nisu bili prisebni neki stariji članovi Demokrata, vjerovatno bi autor ovih saopštenja crvenokravataša bio na izdržavanju zatvorske kazne zbog konstantnog uznemiravanja i navalentnosti inače svojstvene visokim funkcionerima ove partije. DF, takođe, nikada neće zaboraviti onaj kukavičluk Alekse Bečića, kada je 24. oktobra 2015, umjesto da podrži DF i slobodne građane, pobjegao i sjeo za Đukanovićev švedski sto, cmizdreći kako njegova stranka neće sa rušiteljima iz DF, vec je spremna za konstruktivni odnos sa režimom", piše u saopštenju DF.

DF tvrdi i da Demokrate i Aleksa Bečić jednostavno treba da nauče da se u Crno Gori sve sazna i da se građani ne mogu varati političkim akrobacijama, izdajama i promjenama mišljenja preko noći.

"Zbog tih saznanja sve veći broj građana ga upoređuje sa Sašom Sinđelićem jer se uhvatio u isto kolo sa jednim Milivojem Katnićem. Zapravo, taj Milivoje Katnić nikada i ne bi bio tu da za VDT nije glasao mladi poslanik Demokrata Neven Gošović. U konačnom, sve se zna i javnost kroz ove polemike spoznaje suštinu onih koji su obmanama, uz podršku režima, ANB-a, kriminalnih grupa i dijela stranih službi, htjeli da sruše DF", navodi se u saopštenju.

DF poručuje i da se situacija iskristalisala.

"DF je zajedno sa svojim narodom na prvoj liniji borbe protiv režima. Vodimo direktnu političku borbu, prsa u prsa, trpimo udarce protivnika i udaramo najjače što možemo. Za to vrijeme politički mravi pokušavaju da nas udare sa leđa na prevaran i podao način uz pomoć Miraša Dedeića, raznih interesnih lobija, uključujući i gej lobi, korumpiranih i izdaji sklonih urednika pojedinih medija i bivših opozicionara, funkcionera koji podržavaju lažnu državu Kosovo i sankcije Rusiji, onih koji se protive vrijednostima tradicionalne Crne Gore, i koji ne smiju da kažu kojim jezikom govore i kojoj Crkvi pripadaju. Ali, ovo što se dešava se Demokratama je izgleda neophodan put koji mora preći neka opoziciona stranka koja je odlučila da promijeni stranu i postane prihvatljiv partner onima koje Aleksa Bečić zove "zdravo krilo DPS". Za DF ne postoji zdravo krilo DPS-a, tu stranku u kompletu treba rasturiti, jer je ona glavna prepreka za slobodnu, demokratsku i pravnu zemlju kakva treba da bude Crna Gora nakon smjene režima. DF za razliku od drugih hoće i može da mijenja, a ne da popravlja nešto što je nepopravljivo", zaključuje se u saopštenju DF.

Bonus video: