Dodik: Izjava Milatovića uvreda za RS

Dodik kaže i kako se nada da će u narednom periodu jačati "one snage koje će vratiti Crnu Goru u savezništvo sa Srbijom i u zajedništvo sa srpskim narodom"

40333 pregleda 86 reakcija 86 komentar(a)
Dodik, Foto: Boris Pejović
Dodik, Foto: Boris Pejović

Predsjednik bosansko-hercegovačkog entiteta Republika Srpska Milorad Dodik smatra da je izjava predsjednika Crne Gore Jakova Milatovića da će, kako navodi Dodik, posjetiti i da poznaje samo Bosnu i Hercegovinu, bez entiteta, uvreda za Republiku Srpsku i negiranje Dejtonskog mirovnog sporazuma.

"Bio sam u posjeti Skupštini Crne Gore i predsjedniku Skupštine Andriji Mandiću. Ne poznajem unutrašnju komunikaciju struktura vlasti u Crnoj Gori, ali nisam ni očekivao da me pozove Milatović, niti da se sastanem s njim. Njegova izjava da će posjetiti i da poznaje samo BiH, bez entiteta, predstavlja uvredu za Republiku Srpsku i negiranje Dejtonskog mirovnog sporazuma. Kako će proći kad bude došao u Sarajevo, vidjećemo. Jer možda ga i pustimo da se sastane samo s muslimanima, ali to onda nije BiH", napisao je Dodik na društvenoj mreži Iks.

Kazao je i kako se nada da će u narednom periodu jačati "one snage koje će vratiti Crnu Goru u savezništvo sa Srbijom i u zajedništvo sa srpskim narodom".

Bonus video: