DPS: Šaranović inicijator grubog kršenja Zakona o unutrašnjim poslovima, Spajić dozvoljava "poigravanje" državom

Oni su ocijenili da izvršnoj vlasti sektor bezbjednosti služi kao paravan za ucjene i da treba, kako su naveli, što prije da ode u prošlost

6382 pregleda 10 komentar(a)
Foto: DPS
Foto: DPS

Iz Demokratske partije socijalista (DPS) su saopštili da je ministar unutrašnjih poslova Danilo Šaranović inicijator grubog kršenja Zakona o unutrašnjim poslovima.

"Saučesnici Šaranovića su svi članovi Vlade koji su predvođeni premijerom Crne Gore Milojkom Spajićem juče bili ucijenjeni od strane Demokrata da pred ponoć podrže rješenje koje je nezakonito. Zakon o unutrašnjim poslovima ne prepoznaje nikakve interne i eksterne konkurse, javne pozive i sl. već jasno propisuje kako se bira v.d. direktora policije u slučaju smjene postojećeg", poručili su.

Kako su kazali "poigravanje" državom koje Spajić dozvoljava i u njemu, kako su naveli, učestvuje, nikad nije viđeno u Crnoj Gori.

"Nikad nijesmo svjedočili situaciji da ministar unutrašnjih poslova sam sa svojim partijskim kolegama u hodu izmišlja članove zakona, onako kako njemu i njegovoj partiji odgovara. Čak i da su Demokrate toliko drske da proglašavaju da je zakon ono što oni na svojim partijskim sastancima odluče, odgovornost je na Vladi i premijeru da ne dozvoli da se neko bahato poigrava državom. Suprotno, premijer Spajić pristaje na ucjenu, saziva vladu u nedjelju pred ponoć, koja svojim glasanjem ovjerava nezakonitost", poručili su.

Oni su ocijenili da izvršnoj vlasti sektor bezbjednosti služi kao paravan za ucjene i da treba, kako su naveli, što prije da ode u prošlost.

To su kazali povodom izjave Šaranovića u kojoj je kazao da će predložiti v.d. direktora policije nakon internog oglasa.

"Igra prijestola za partijsku kontrolu bezbjednosnog sektora, u kojoj su glavna pravila, ko će koga prevariti, nanose veliku štetu jednom od najvažnijih segmenata javne uprave. Da bi se vratila ozbiljnost u upravljanje državom, najprije mora da se desi pad vlade, koji je očigledno neizbježan", zaključili su.

Bonus video: