Razrješenje Mandića na dnevnom redu 11. marta

Prva sjednica Prvog redovnog (proljećnjeg) zasijedanja će se održati u zgradi Skupštine Prijestonice Cetinje 7. marta 2024, sa početkom u 11 časova.

15168 pregleda 156 reakcija 31 komentar(a)
Foto: Boris Pejović
Foto: Boris Pejović

Predlog za razrješenje predsjednika Skupštine Crne Gore Andrije Mandića naći će se na dnevnom redu sjednice 11. marta.

Iz Skupštine je saopšteno da će Mandić shodno dogovoru koji je postignut na Kolegijumu predsjednika Skupštine, sazvati prve dvije sjednice Prvog redovnog (proljećnjeg) zasijedanja u 2024. godini.

Prva sjednica će se, kako navode, održati u zgradi Skupštine Prijestonice Cetinje 7. marta 2024, sa početkom u 11 časova.

"Na dnevnom redu biće Predlog Zakona o potvrđivanju sporazuma između Vlade Crne Gore i Vijeća ministara Bosne i Hercegovine o izgradnji međudržavnog mosta preko rijeke Tare na spoju magistralnog puta M-3 na lokaciji Šćepan Polje (Crna Gora) i magistralnog puta M-18 na lokaciji Hum (Bosna i Hercegovina) i priključnih graničnih dionica; Predlog Zakona o potvrđivanju sporazuma između Vlade Crne Gore i Savjeta ministara Republike Albanije o izgradnji međudržavnog mosta preko rijeke Bojane/Bune i Predlog Zakona o potvrđivanju međunarodne konvencije iz Najrobija o uklanjanju olupina iz 2007. godine", piše u saopštenju.

Druga sjednica će se održati u zgradi Skupštine 11. marta 2024, sa početkom u 12 časova.

"Na dnevnom redu biće Predlog za razrješenje predsjednika Skupštine Crne Gore Andrije Mandića; Predlog Zakona o izmjenama Zakona o visokom obrazovanju; Predlog Zakona o dopunama Zakona o biračkom spisku; Predloga Zakona o međunarodnoj razvojnoj saradnji i međunarodnoj humanitarnoj pomoći; Predlog Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o osiguranju; Predlog Zakona o upravljanju otpadom; Predlog Zakona o dopuni Zakona o industrijskim emisijama; Predlog Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o biocidnim proizvodima i Izbori, imenovanja i razrješenja", saopšteno je iz parlamenta.

Kolegijum predsjednika Skupštine Crne Gore je, navodi se, konstatovao sastave delegacija Skupštine Crne Gore u Interparlamentarnoj uniji, Parlamentarnoj dimenziji Centralnoevropske inicijative i Parlamentarnoj Skupštini Mediterana, te dao saglasnost na predlog Odbora za ekonomiju, finansije i budžet da za članove parlamentarnog plenuma Energetske zajednice predloži poslanicu Slađanu Kaluđerović i poslanika Nikolu Milovića.

Bonus video: