Krnić: Živimo realnost gdje nemamo vizije kako društvo treba da izgleda

"Tako danas živimo stalna zaduženja pa nas više ne iznenađuje da
Ministarstvo finansija hrli ka novom kreditu za koji obećavaju da će se
koristiti za razvojne projekte, a ne troškove državnog aparata"

2677 pregleda 0 komentar(a)
Krnić, Foto: Preokret
Krnić, Foto: Preokret

Živimo izopačenu realnost gdje nemamo ni vizije kako društvo treba da izgleda niti odgovornosti zbog neispunjenih obećanja i promašenih strategija razvoja, kazao je član Preokreta Mirza Krnić.

"Tako danas živimo stalna zaduženja pa nas više ne iznenađuje da Ministarstvo finansija hrli ka novom kreditu za koji obećavaju da će se koristiti za razvojne projekte, a ne troškove državnog aparata", dodao je.

Krnić je kazao da je sadašnji premijer Milojko Spajić zadužio Crnu Goru 750 miliona eura krajem 2020 godine.

"Tada je obećavao isto što i danas – da će se sredstva koristiti za kapitalni budžet a ne potrošnju. Suvišno je govoriti da ni jedna fabrika nije otvorena, a nema nikakvih naznaka o pokretanju proizvodnje i realne ekonomije. Investicije koje je premijer Spajić obećavao sa pozicije ministra više niko ne pominje.Ušli smo u zonu fasadne politike gdje se političari samo takmiče ko će veće obećanje da da, bez ikakvog uporišta u realnosti. To ima svoj rok trajanja, ali kad ste na poziciji vlasti, može biti jako opasno po finansije države", kazao je.

Prema njegovim riječima nedostižna obećanja i nova zaduživanja "neće moći dovijeka i u krajnjem vode slomu javnih finansija."

"Nadam se da tog scenarija ipak neće doći, ali se pitam da li bi nas političari i tada ubjeđivali kako je to ustvari dobro za nas", zaključio je.

Bonus video: