Borovinić Bojović: Vlast u Podgorici stabilna, pet dosadašnjih odbornika PES-a formira poseban klub

Predsjednica lokalnog parlamenta kazala da se ne razmišlja o novim izborima u glavnom gradu

21811 pregleda 49 reakcija 22 komentar(a)
Sa pres konferencije, Foto: Željka Vučinić
Sa pres konferencije, Foto: Željka Vučinić
Ažurirano: 05.03.2024. 12:44h

Predsjednica Skupštine Glavnog grada Jelena Borovinić Bojović kazala je da je vlast u Podgorici apsolutno stabilna i da o novim izborima niko ne razmišlja.

Borovinić Bojović je kazala da odgovor o važnosti da gradska politika bude stabilna, a interes građana ostane na prvom mjestu, leži i u činjenici da bi bilo kakva promjena ili provociranje novih izbora bilo ostvarivo jedino sa političkim strukturama koje su građani "sa razlogom poslali" u opoziciju poslije tri decenije.

“A po onome što su moja saznanja, moja komunikacija, moje uvjerenje, o tako neodgovornom potezu u ovom trenutku niko ne razmišlja”, istakla je Borovinić Bojović na konferenciji za medije, na kojoj je iznijela svoje stavove o aktuelnoj političkoj situaciji na lokalnom nivou.

Ona je kazala da u narednom periodu očekuju punu kooperativnost i saradnju sa Vladom na polju rješavanja zadataka i infrastrukturnih projekata u glavnom gradu.

Borovinić Bojović kazala da nova vlast u Podgorici nije još napunila godinu rada, ali da su za to vrijeme imali zajedničku posvećenost rješavanju problema.

Ona je kazala da je politička stabilnost njihovo opredjeljenje, a posvećenost građanima prioritet.

"Građani su u Podgorici centar i tako će i biti", kazala je ona.

Odgovarajući na pitanja novinara, kazala je da je danas stigla inicijativa pet dosadašnjih odbornika Pokreta Evropa sad koji će formirati poseban odbornički klub.

Istakla je da će sjutra imati sastanak sa šefovima klubova kako bi dogovorili termin naredne sjednice, ali da je sigurna da će biti nakon 20. marta.

Ona je, govoreći o razgraničenju Zete i Podgorice, kazala da nije još stigao odgovor Ministarstva javne uprave, ali da su sve informacije koje su danas objavljene, da je razgraničenje u završnoj fazi - kredibilne.

Istakla je da Glavni grad razmišlja o rješavanju problema vodosnabdijevanja u Kučima i da su preduzete određene radnje i mjere.

Bonus video: