Knežević: Ne smiju postojati dupli standardi, jednako je vrijedan život ukrajinskog i palestinskog djeteta

"Porazno je da svijet ćuti na stravične zločine koji se dešavaju nad palestinskim civilima", rekao je Knežević

9562 pregleda 68 reakcija 11 komentar(a)
Sa sastanka, Foto: ZBCG
Sa sastanka, Foto: ZBCG

Ne smiju postojati dupli standardi, jer svaki život je jednako vrijedan, kako život ukrajinskog djeteta tako i jednako i život palestinskog djeteta, saopštio je lider Demokratske narodne partije (DNP) Milan Knežević.

Iz koalicije Za budućnost Crne Gore (ZBCG) čiji je DNP dio je saopšteno da se Knežević danas sastao sa aktivistima Pokreta solidarnosti sa Palestinom.

U saopštenju se navodi da je Knežević je izrazio duboko saosjećanje sa nezapamćenim stradanjem palestinskog naroda i potvrdio spremnost DNP-a da podrži Rezoluciju o osudi zločina Izraela u Palestini koja je inicirana peticijom građana Crne Gore.

"Porazno je da svijet ćuti na stravične zločine koji se dešavaju nad palestinskim civilima. Ne smiju postojati dupli standardi, jer svaki život je jednako vrijedan, kako život ukrajinskog djeteta tako i jednako i život palestinskog djeteta", istakao je Knežević.

U saopštenju se navodi da su se sagovornici složili da osuđuju i stradanje nedužnih izraelskih civila od ekstremističkih organizacija.

"Aktivisti Pokreta solidarnosti sa Palestinom saopštili su da postoji urgentna potreba za djelovanjem u cilju sprečavanja kršenja međunarodnog prava i zločina nad palestinskim civilima. Iz Pokreta su saopštili da je potrebno zauzeti prinipijelan stav i pokazati da je Crna Gora na strani prava i pravde kao i zahtijevati kako kroz domaće tako i kroz međunarodne institucije hitan prekid vatre u Palestini kao i poštovanje međunarodnog prava", piše u saopštenju.

Iz ZBCG su kazali i da su sagovornici osudili zločine Izraela nad palestinskim narodom i teška kršenja brojnih međunarodnih konvencija, UN rezolucija, oglušavanje Izraela na mjere Međunarodnog suda pravde i sprečavanje humanitarne pomoći.

"Iz Pokreta podsjetili su na odgovornost poslanika da zastupaju stavove građana koji mjesecima iskazuju na različite načine kroz građanske skupove, prikupljanjem pomoći i donacija, kulturnim i ostalim aktivnostima koje se organizuju u cilju pomoći i solidarnosti sa palestinskim narodom, i pozvali i ostale poslanike da podrže Rezoluciju", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: