Knežević: Nećemo ćutati na ono što je protiv zakona, sporazumom je predviđen dogovor za ključne stvari

"Najbolje bi mi bilo što bi rekli Zećani da se potavušim i da sačekam ulazak u vladu, ali ja ne želim da za bilo kakve pozicije u vladi posmatram grubo kršenje zakona i ustava, jer ću reagovati na to"

16185 pregleda 18 komentar(a)
Knežević, Foto: Boris Pejović
Knežević, Foto: Boris Pejović

Lider Demokratske narodne partije Milan Knežević je kazao da je političkim sporazumom predviđeno da se parlamentarna većina dogovora oko ključnih stvari koje se odnose na bezbjednosni sektor.

"Oni su odlučili da nas ne konsultuju, preuzeli su odgovornost na to, ali za to, ali svakako, mi nećemo ćutati na ono što smatramo da je protivno zakonu. Kao što vidite, ja ne ćutim. Najbolje bi mi bilo što bi rekli Zećani da se potavušim i da sačekam ulazak u vladu, ali ja ne želim da za bilo kakve pozicije u vladi posmatram grubo kršenje zakona i ustava, jer ću reagovati na to", kazao je Knežević u vezi izbora šefa Uprave policije.

On je dodao da njegovi poslanici neće podržati predlog na Administrativnom odboru.

Oko kadrovanja u sektoru bezbjednosti, a posebno oko izbora v. d. direktora policije, gotovo dva i po mjeseca spore se koalicioni partneri - Pokret Evropa sad i Demokrate.

Tematska sjednica Vlade Crne Gore na kojoj će jedina tačka dnevnog reda biti izbor vršioca dužnosti direktora Uprave policije zakazana je za sjutra u 15 časova.

Pravni ekspert sa kojim su “Vijesti” razgovarale smatra da su na sjutrašnjoj sjednici moguća dva zakonita epiloga - da Vlada prihvati predlog Šaranovića, ili da se njegov predlog odbije a na samoj sjednici zahtijeva od njega da predloži nekog drugog, i da se taj predlog usvoji.

Ako on to odbije, Vlada bi morala da promijeni svoju odluku o razrješenju direktora UP Zorana Brđanina, u kojoj stoji da mu mandat ističe sjutra, kako policija ne bi ostala bez čelnog čovjeka.

Bonus video: