Mandić: Izjava Eskobara više u funkciji destabilizovanja prilika, nego očuvanja mira, stabilnosti, evropskog puta

"Može da se čuje i ovaj i onaj stav, mi vrednujemo sve to što saopštava Eskobar, ali Crna Gora ne želi da postane jedna od saveznih država SAD-a, nego želi da postane članica EU"

32171 pregleda 77 reakcija 76 komentar(a)
Foto: Printscreen YouTube
Foto: Printscreen YouTube

Predsjednik Skupštine Andrija Mandić kazao je da kao jedan od domaćina, želi da se specijalni izaslanik SAD za Zapadni Balkan Gabrijel Eskobar osjeća "ugodno i lijepo u našoj državi".

"Dobrodošao je svako onaj, naši partneri i prijatelji koji žele dobra ovoj zemlji, da ova država funkcioniše kao druge demokratske zemlje, a to podrazumijeva i neka pravila. Jedno od pravila je da nije lijepo miješati se u unutrašnje stvari neke države. Može da se čuje i ovaj i onaj stav, mi vrednujemo sve to što saopštava Eskobar, ali Crna Gora ne želi da postane jedna od saveznih država SAD-a, nego želi da postane članica EU", rekao je Mandić u Skupštini.

Dodao je da svi oni koji su potpisali koalicini sporazum se pridržavaju "svega onoga što je predviđeno koalicionim ugovorom".

"Vraćanjem nekih tema unazad, kao što sam danas primijetio u izjavi Gabrijela Eskobara, mislim da su više u funkciji destabilizovanja prilika u Crnoj Gori, nego očuvanja mira, stabilnosti, evropskog puta", rekao je Mandić.

Kazao je i da su svi partneri iz Brisela saopštila da je ovaj parlament uradio sjajan posao.

"Vlada funkcioniše i oni isporučuju rezultate. I to mnogo bolje ta Valda i parlamentarna većina su uradila nego što su to uradili neki koji su imali velike hvalospjeve od gospodina Eskobara i od strane nekih koji su sa strane dolazili i pokušavali da urede odnose u samoj Crnoj Gori", rekao je između ostalog Mandić.

Na insistiranje poslanika Hrvatske građanske inicijative (HGI) Adrijana Vuksanovića da se osvrne na izjavu ambasadora Rusije u Crnoj Gori Vladislava Maslenikova koji je kazao da širenje Evropske unije na Balkan znači uvlačenje tih država u konfrontaciju sa Rusijom.

"Imam isti pristup prema onome što saopšti Eskobar i onome što saopšti neki drugi ambasador uključujući i ambasadora Rusije. Nemamo nikakve preuzete obaveze prema bilo kome sa strane. Želimo da se ovdje u Crnoj Gori odlučuje i pozivamo građane da slobodno na izborima biraju svoju vlast, a ta vlast nikad neće biti sastavljena od jedne stranke...", rekao je Mandić.

Bonus video: