Demokrate: Govor mržnje i pozivanje na lišenje nečijeg života neprihvatlji

"Dodatno skandaloznom ovu neprimjerenu izjavu čini i aplauz u sali prisutnog predsjednika Opštine i poslanika DPS-a Dušana Raičevića, te ga pozivamo da se zbog neodgovornog postupka izvini crnogorskoj javnosti"

5844 pregleda 9 komentar(a)
Foto: Demokratska Crna Gora
Foto: Demokratska Crna Gora

Demokratska Crna Gora oosudila je, kako su naveli, skandalozne izgovorene riječi na račun poslanika Skupštine Crne Gore Dritana Abazovića od strane građanina Zorana Vojvodića na Javnoj raspravi o nacrtu Prostornog plana Crne Gore.

"Dodatno skandaloznom ovu neprimjerenu izjavu čini i aplauz u sali prisutnog predsjednika Opštine i poslanika DPS-a Dušana Raičevića, te ga pozivamo da se zbog neodgovornog postupka izvini crnogorskoj javnosti. Političke razlike su legitimne, te i afirmišemo kritike od strane građana na račun javnih poslenika, ali govor mržnje i pozivanje na lišenje nečijeg života su neprihvatlje i zaslužuje adekvatan odgovor nadležnih organa jer ovakav govor mržnje ne smije postati praksa", saopšteno je iz Demokratske Crne Gore.

Građanski pokret (GP) URA saopštio je danas da je u Baru na Otvorenoj javnoj raspravi o Nacrtu prostornog plana Crne Gore, jedan od građana pozvao na ubistvo Abazovića, a da je predsjednik Raičević aplaudirao.

Baranin Zoran Vojvodić negirao je da je pozivao na ubistvo lidera Građanskog pokreta (GP) URA Dritana Abazovića.

Bonus video: