DNP: Primitivna prijetnja Abazoviću naišla na aplauze Raičevića, što je skandalozno i neprimjereno

"Ovo tim prije što nakon tog nemilog slučaja Abazoviću nije upućeno izvinjenje čak ni od strane predsjednika Opštine"

6678 pregleda 7 komentar(a)
Foto: DNP
Foto: DNP

I povodom najnovijeg nedoličnog istupa u Baru, na javnoj raspravi, Demokratska narodna partija (DNP) najoštrije osuđuje svaki govor mržnje u Crnoj Gori na putu narodnog pomirenja, saopšteno je iz te stranke.

Iz DNP-a su istakli da su nekulturni istupi na javnoj sceni neprihvatljivi, te i, kako kažu, nevaspitane, uvredljive, jasno politički obojene prijetnje smrću Dritanu Abazoviću u sali Skupštine Bar.

"Da skandal bude veći, takva primitivna prijetnja naišla je na aplauze čak i predsjednika Opštine Bar, Dušana Raičevića, što je skandalozno i neprimjereno. Ovo tim prije što nakon tog nemilog slučaja Abazoviću nije upućeno izvinjenje čak ni od strane predsjednika Opštine", navodi se u saopštenju.

"DNP poziva sve političke aktere u Crnoj Gori da istrajavamo na civilizovanom i kulturnom ophođenju, prijeko potrebnom našem društvu, i da se svi politički akteri uzdrže od neprimjerenih izjava na javnoj sceni, što je preduslov daljeg širenja kulture dijaloga, bez prijetnji i primitivnih istupa kakvi nikom ne dolikuju u Crnoj Gori", zaključuje se.

Građanski pokret (GP) URA saopštio je juče da je u Baru na Otvorenoj javnoj raspravi o Nacrtu prostornog plana Crne Gore, jedan od građana pozvao na ubistvo lidera te partije Dritana Abazovića, a da je predsjednik Opštine Bar Dušan Raičević aplaudirao.

Baranin Zoran Vojvodić negirao je da je pozivao na ubistvo Abazovića.

"Brutalna je neistina da sam ja pozivao na ubistvo Dritana Abazovića. Moj figurativni odgovor na komentar gđe Jovanović, rukovodioca izrade Prostornog plana, da se ne radi o političkoj diskusiji, zloupotrijebljen je od strane URA, istrgnut iz konteksta, kako bi se lažno prikazalo da ja navodno pozivam na ubistvo Abazovića, što nije istina", naveo je Vojvodić u reagovanju

Bonus video: