Nikolić: Skuština neće biti nastavljena u četvrtak, država je u haosu

"Sjednica Skupštine je prekinuta, bez najave kada će biti nastavljena. Vlada i ministri krše zakone i Ustav. Država je u haosu i samo novim izborima i uspostavljanjem ozbiljne vlasti, ova galopirajuća anarhija može da se prekine"

27760 pregleda 59 reakcija 61 komentar(a)
Nikolić, Foto: Boris Pejović
Nikolić, Foto: Boris Pejović

Šef poslaničkog kluba Demokratske partije socijalista (DPS) Andrija Nikolić kazao je da su poslanici obaviješteni večeras sms-om da sjednice Skupštine neće biti u četvrtak.

"Druga sjednica Prvog redovnog (proljećnjeg zasijedanja u 2023. neće biti nastavljena sjutra, a o novom terminu nastavka, bićete blagovremeno obaviješteni", piše u poruci koju je na mreži X objavio Nikolić.

On je kazao da je vladajuća većina "blokirala državne institucije".

"Sjednica Skupštine je prekinuta, bez najave kada će biti nastavljena. Vlada i ministri krše zakone i Ustav. Država je u haosu i samo novim izborima i uspostavljanjem ozbiljne vlasti, ova galopirajuća anarhija može da se prekine", napisao je Nikolić.

Predsjednik Skupštine Crne Gore Andrija Mandić prekinuo je današnje zasjedanje na zahtjev poslanika Demokratske Crne Gore.

Poslanik Demokrata Momčilo Leković rekao je na početku zasjedanja da je vršilac dužnosti (v. d.) direktora Uprave policije izabran nezakonito i tražio prekidanje sjednice "zbog krize vlasti i grubog kršenja zakona od strane Vlade Crne Gore".

Bonus video: