Opozicioni poslanici Odbora predali inicijativu za kontrolno saslušanje Spajića i Šaranovića

Janović kazao da je zatražio da se inicirano kontrolno saslušanje uvrsti u dnevni red današnje sjednice Odbora za bezbjednost i odbranu, kao i da se donese odluka o samom datumu navedenog saslušanja

7476 pregleda 5 komentar(a)
Foto: Boris Pejović
Foto: Boris Pejović

Opozicioni poslanici Odbora za bezbjednost i odbranu predali su inicijativu o kontrolnom saslušanju predsjednika Vlade Milojka Spajića i ministra unutrašnjih poslova Danila Šaranovića povodom izora vršioca dužnosti direktora Uprave policije.

Član Predsjedništa DPS-a i poslanik Nikola Janović rekao je da su razlog za saslušanje i dešavanja na sjednici Vlade sa koje su bili upoznati o međusobnom optuživanju za izvršenje krvičnih djela i kršenje zakona

On je istakao da smatra da je pravo svih poslanika, ali i kompletne javnosti da saznaju šta se dešavalo na pretposljednjoj sjednici Vlade, kao i da je potrebno dobiti odgovor na pitanja ko je prekršio zakon prilikom izbora v.d. direktora.

"Shodno Poslovniku i članu 75. gdje dva puta u toku Redovnog zasijedanja skupštinski odbor na zahtjev jedne trećine članova donosi odluku o kontrolnom saslušanju želim da vas obavijestim da upravo sa trećinom članova kolega Živković, kolega Adžić, kolega Zirojević i koleginica Pejović, podnijeli su ovu navedenu inicijativu", kazao je Janović.

On je zatražio da se inicirano kontrolno saslušanje uvrsti u dnevni red današnje sjednice Odbora za bezbjednost i odbranu, kao i da se donese odluka o samom datumu navedenog saslušanja.

Bonus video: