Adžić: Spajić protivzakonitim djelovanjem bezbjednosni sektor bacio na koljena, ponizio Šaranovića

On je kazao da se ne trese mafija od ponoćnih sjednica Vlade, nezakonitih odluka premijera, preuzimanja nadležnosti i poniženja ministra, urušavanja integriteta policijskih službenika, najavljenih krivičnih prijava protiv Vlade

5747 pregleda 28 reakcija 28 komentar(a)
Adžić, Foto: GP URA
Adžić, Foto: GP URA

Potpredsjednik Građanskog pokreta URA i poslanik u Skupštini Crne Gore Filip Adžić je na današnjoj sjednici Odbora za bezbjednost i odbranu Skupštine Crne Gore istakao da je premijer Milojko Spajić protivzakonitim djelovanjem bezbjednosni sektor bacio na koljena.

"Imali smo ranije situaciju u kojoj je ministar pravde Andrej Milović pokušao da diskredituje Specijalno policijsko odjeljenje (SPO) i njegovog šefa gospodina Šukovića, i na taj način pokušao da unese nemir, pometnju i da zaustavi aktivnosti koje sprovodi SPO. A sada imamo situaciju i da se premijer Spajić obračunava sa sektorom bezbjednosti i da sve čini da ga ponizi, počev od ministra unutrašnjih poslova gospodina Šaranovića", poručio je Adžić, navodi se u saopštenju koje je dostavio GP URA.

On je naglasio da je Spajićeva odluka nezakonita, jer je njome prekršen član 16, stav 4, Zakona o unutrašnjim poslovima koji predviđa da se vršilac dužnosti (v.d,) direktora Uprave policije može isključivo birati na predlog ministra unutrašnjih poslova.

"Nakon toga smo čuli optužbe ministra Šaranovića na račun premijera Spajića, najavljene su krivične prijave, ako imamo takvu situaciju jasno je da postoji određeni sukob i protivzakoniti interes. Zato je interes i pravo građana da znaju šta se dešava", dodao je Adžić.

On je kazao da se ne trese mafija od ponoćnih sjednica Vlade, nezakonitih odluka premijera, preuzimanja nadležnosti i poniženja ministra, urušavanja integriteta policijskih službenika, najavljenih krivičnih prijava protiv Vlade.

"Upravo to hrabri i osnažuje kriminalne strukture, a sektor bezbjednosti baca na koljena", zaključio je Adžić.

Opozicioni poslanici Odbora za bezbjednost i odbranu predali su inicijativu o kontrolnom saslušanju predsjednika Vlade Milojka Spajića i ministra unutrašnjih poslova Danila Šaranovića povodom izora vršioca dužnosti direktora Uprave policije.

Bonus video: