Radonjić Ćupić: Zenović da se usredsredi na nadležnosti i poziciju na koju je izabran zahvaljujući i našoj podršci

"Vjerovatno da je i u našoj partiji bilo razmišljanja da bi na poziciju glavnog pregovarača, trebalo izabrati u profesionalnom smislu, kvalitetniji kadar nego što je gospodin Zenović, ali smo kao koalicioni partneri prihvatili ovo rešenje", rekla je Radonjić Ćupić

6365 pregleda 28 reakcija 28 komentar(a)
Foto: DNP
Foto: DNP

Demokratska narodna partija poziva glavnog pregovarača Predraga Zenovića da se usredsredi na nadležnosti i poziciju na koju je izabran zahvaljujući i našoj podršci, a ne da se bavi pitanjem rekonstrukcije Vlade i vremenskim odrednicama, rekla je Marija Radonjić Ćupić, potpredsjednica Opštine Danilovgrad i članica Glavnog odbora Demokratske narodne partije.

Zenović je juče izjavio da bi rekonstrukcija Vlade trebalo bi da sačeka kraj juna, kada bismo dobili izvješaj o ispunjenosti privremenih mjerila.

"Već smo ranije saopštili da ćemo se oko rekonstrukcije Vlade dogovarati isključivo sa premijerom Milojkom Spajićem jer smo sa njim i potpisali koalicioni sporazum. Vjerovatno da je i u našoj partiji bilo razmišljanja da bi na poziciju glavnog pregovarača, trebalo izabrati u profesionalnom smislu, kvalitetniji kadar nego što je gospodin Zenović, ali smo kao koalicioni partneri prihvatili ovo rešenje", rekla je Radonjić Ćupić.

Dodaje da Zenovića dobronamjerno savjetuju da se bavi onim za šta je izabran, "i da svoje analize postojećih ili novih političkih okvira, ostavi kad bude izašao sa svojom političkom platformom i ponudom za koju će građani glasati".

Radonjić Ćupić kaže da je parlamentarna većina dosadašnjim aktivnostima pokazala ozbiljnost i zrelost koje su dovele do izbora članova Sudskog savjeta, sedmog sudije Ustavnog suda i VDT-a u punom mandatu, tako da se Izvještaj o ispunjenosti privremenih mjerila najmanje može odnositi na Skupštinu, a najviše na Vladu koja je i predložila Zenovića.

"Uostalom, vođeni posljednjim primjerom izbora v.d. direktora policije, shvatili smo da je vlada tražila mišljenje EK, zato bi dobro bilo da čujemo i mišljenje gospodina Zenovića po ovom pitanju, pošto je on naš glavni pregovarač. Da li čitava procedura i način izbora v.d. direktora policije iskače iz dosadašnjeg okvira o kom slikovito govori Predrag Zenović, ili se samo radi o pejzažnoj pozadini naše evropske slike koja više podsjeća na poligraf nego na razlistalo drveće i majsku mjesečinu", zaključila je Radonjić Ćupić.

Bonus video: