Demokrate: U Frontu su spremni na sve samo da ostanu "najjači opozicioni subjekt"

Demokrate su navele da se saopštenja Fronta "zasnivaju na građenju humora oko boje kravate, na koji može da se nasmije samo onaj koji, kako bi što prije skinuo ljagu sa svog i imena svoje porodice, odlaže suđenje u političke svrhe"
71 pregleda 67 komentar(a)
Demokrate Demokratska Crna Gora, Foto: Demokratska Crna Gora
Demokrate Demokratska Crna Gora, Foto: Demokratska Crna Gora
Ažurirano: 04.08.2017. 17:57h

Demokratska Crna Gora poručila je Demokratskom frontu da prestane sa "galamom i predstavama" jer postoji više sličnosti između tog političkog saveza i DPS "nego što mogu prikriti".

Kako su istakli "galamom i predstavama" su pomogli upravo DPS-u.

"Jedan od mnogobrojnih činova te predstave se odigravao u Skupštini Crne Gore baš na dan ukidanja naknada majkama, a drugo skretanje pažnje se u visokom domu, koje je pretvoreno u DPS-DF pozorište, zbilo baš na dan kad su povećani PDV i uvedene akcize na gorivo, ugalj, alkoholna pića i duvanske proizvode. I kao šlag na tortu, ovi najmračniji umovi Balkana su planirali da se još jedna scena u ovoj tragikomediji postavi na scenu u septembru", saopšteno je iz Demokratske Crne Gore.

Demokrate su reagovale na saopštenje Fronta u kojem je između ostalog navedeno da je "Bečić od Pajovića preuzeo kravatu i obojio je tamno narandžastom".

Oni su optužili funkcionere Fronta da decenijama parazitiraju na "iskrenom" opozicionarstvu.

Takođe su naveli da se saopštenja Fronta "zasnivaju na građenju humora oko boje kravate, na koji može da se nasmije samo onaj koji, kako bi što prije skinuo ljagu sa svog i imena svoje porodice, odlaže suđenje u političke svrhe".

"Dakle, izliječiti kompleks sastavljača saopštenja je nemoguća misija, ali će mu se tajni dosije jednog dana otvoriti, taman kao njegovim drugarima iz DPS-a, pa će svima biti jasnije zašto su Demokrate i Bečić noćna mora i za njega i za njegove kompanjone. Očito je sastavljač saopštenja iz DF-a naslutio da se taj trenutak bliži, pa je krenuo da se vraća svom izvorištu – dodvoravanju "šefu", ovoga puta javno, tako da mu mogu pozavidjeti i Drago Đurović i Darko Pajović. Oće sastavljač da bude veći Drago Đurović od Darka Pajovića. Ono što je tragično jeste što, polako, jedan po jedan, čak i oni iz ove družine u koje smo i neke nade polagali da bi zaista mogli biti oni koji ne rade za Službu, za DPS i za Mila, ističu kandidaturu za njegove glavne pomagače", navodi se u saopštenju Demokrata.

Optužili su funkcionere DF-a da su "promijenili stotinu vjera i nacija samo da ostanu najjači opozicioni subjekt"

"Kad smo kod pikanterija, čuli smo da se Asanž od milion depeša uhvatio baš za onu gdje se kaže da je Mandić za NATO, ali da ne može svoju partiju da "natjera" da bude za taj vojni zavez, i da je baš dokoni Asanž jedino tu depešu falsifikovao, a ostalih milion manje jednu nije. I kako je Milo mijenjao naciju, vjeru, jezik, državu i lidera na svakih 100 miliona, tako ste i vi, "opozicione" kolege iz DF-a promijenili stotinu vjera i nacija samo da ostanete "najjači opozicioni subjekt" i da DPS nikad ne padne, pa ste, eto, od onih "prozapadnjaka" iz depeša progledali i povukli malo put istoka".

Upitali su Front i o kojim izborima u Podgorici govore.

"O onima 2010. godine koje ste prodali, kada je odbornik Nove, spasio Miomira Mugošu? Govorite li o tim izborima? Sjetite se kada ste preko odbornika PZP-a, prodali izbornu pobjedu u Andrijevici. Vjerovatno biste vi iz rukovodstva DF-a prodali i izbore u Budvi, Kotoru i Novom, samo da vam može biti od lokalnih rukovodstava u navedena tri grada, jer oni, za razliku od vas, nijesu trgovci, očigledno iz razloga što se ne druže sa najvećim prodavcem izbora u istoriji višepartizma".

U reagovanju se navodi i da je tim Demokrata, na čelu sa Bečićem omogućio opoziciji pobjedu 2014. godine u Podgorici, ali da su odbornici nekih drugih partija "prodali pobjedu nakon izbora".

"Tim na čelu sa Bečićem je omogućio stvaranje nove vrijednosti i rekordan rezultat opozicije na oktobaskim izborima, a izborna lista "Aleksa Bečić - Demokrate - Pobjede, a ne podjele" je ključno opredijelila pobjedu opozicije u Budvi, Kororu i Herceg Novom. Nakon svega, svima je jasno zašto vam smeta popularnost Alekse Bečića. Više ne možete da prikrijete bijes što ga građani smatraju čovjekom koji ne zna za poraz, što se nikako ne može reći za vas nekolicinu decenijskih profitera i gubitnika, kojima je cenzus misaona imenica u samostalnom nastupu. Ako ovako nastavite – i u koalicionom nastupu ćete mu gledati u leđa. Zar je moguće da se još makar malo ne prikrivate, nego jasno pokazujete da vas više boli uspjeh Bečića i Demokrata, nego sve zlo koje je Đukanović posijao po Crnoj Gori".

Demokrate su upitale Front i šta je uradio "za one za koje se navodno borite?"

"Mazali im oči u zajedničkim predstavama sa Đukanovićem, dok ste se iza kamere smješkali i trljali ruke. Đukanović optuži Bečića za Dubrovnik prije neki dan, a tada je lider Demokrata imao pet godina; a vi ga danas prozvaste zbog saradnje sa Miloševićem i Bulatovićem, a tada je lider Demokrata imao 11 godina. Đukanović ga optužuje da je četnik, a nekolicina profitera u vrhu DF-a da je protivnik Srba. Dezorjentacija je razumljiva, jer ste počeli da pucate i vi i DPS po svim šavovima. Čim nas ovako napadaju dva politička blizanca, koja se međusobno hrane svih ovih godina, na pravom smo putu. Vrijeme profitera je prošlost. Pročitani ste", zaključuje se u reagovanju.

Bonus video: