Pet odbornika bivšeg DF-a u Budvi: Mandić da se oglasi po pitanju djelovanja nezakonitog odbora

"Jasno je građanima Budve da je imputacija saradnje sa DPS-om komedija koju sprovode mentori Kuljače i Mikijelja kako bi prikrili izvlačenje novca iz državne kase", poručeno je u saopštenju

17870 pregleda 27 reakcija 27 komentar(a)
Budva (Ilustracija), Foto: Shutterstock
Budva (Ilustracija), Foto: Shutterstock

Beskrupulozni napadi koji su upućeni predsjedniku Skupštine opštine Budva Nikoli Jovanoviću su sraman način prikrivanja nedjela dotičnih koji stoje iza saopštenja. To se navodi u saopštenju pet odbornika koalicije “ Budva na prvom mjestu - Milo Božović”, a koje potpisuju Aleksandra Božović, Milica Radonić, Marijana Božović, Milijana Đukić i Milena Perović.

Oni su reagovali na saopštenje budvanskog NSD-a koji je optužio Jovanovića da sve vrijeme radi na urušavanju vlasti zarad ličnih interesa.

“Milo Božović i Nikola Jovanović imaju bezrezervnu podršku nas pet odbornika koji smo ostali privrženi i dosljedni svim principima borbe. Jasno je građanima Budve da je imputacija saradnje sa DPS-om komedija koju sprovode mentori Kuljače i Mikijelja kako bi prikrili izvlačenje novca iz državne kase za kojekakve aktivnosti. Dobro se u Budvi zna ko je i sa kim interesno povezan, ali nama nije jasno zbog čega predsjednik NSD-a Andrija Mandić pruža podršku ovim devijacijama i kako je dozvolio nezakonito da se oformi samozvani privremeni odbor NSD-a u Budvi bez saglasnosti predsjednika Mila Božovića. Sramni napadi ispunjeni lažima su do sada jedini način djelovanja tog odbora i takvom odboru ne želimo da dajemo legitimitet. Napominjemo da nas pet odbornika ne pristaje da bude u bilo kakvom formiranom odboru koji je napravljen nezakonito i bez saglasnosti predsjednika Mila Božovića, jer ne želimo da imamo dodirne tačke sa ljudima koji su okrenuli leđa predsjedniku i koji su krenuli u njegovo razrješenje i mijenjanje izborne volje građana Budve”, navode u reagovanju.

Oni su javno pozivali predsjednika Nove srpske demokratije, Andriju Mandića da se oglasi po pitanju djelovanja “nezakonitog odbora i nezakonski utemljene odluke Vlade sa jasnim ciljem da se prekroji volja građana”.

“Ističemo da manipulacijom kolega odbornika, dotični Mikijelj i Kuljača su uspjeli da opstruišu izbor potpredsjednika do danas i to sa jedinim ciljem, a to je da se dovede u pitanju funkcija predsjednika Opštine. Istinom se ne može danas manipulisati zarad direktorskih stolica, vrijeme DPS-a je davna prošlost. Nikada nećemo pristati na vaše ucjene i prijetnje jer nismo pristali na vaš moto - da na politiku treba gledati kao na trgovinu. Prijetnje o isključenju iz partije od strane neljudi nas dotiču koliko i nekadašnje prijetnje DPS-a 2020. godine. Ishod takvih prijetnji je uvjek isti. Nastavite, bez potpisa, što je bilo svojstveno istom tom DPS-u”, navode oni.

Poručuju da “svim vašim prijetnjama i nedjelima koja slijede ne možete stopirati da nastavimo sa radom isključivo u interesu građana, a ne vas pojedinaca”.

Milo Božović
foto: Screenshot/Youtube

“Za početak skupite hrabrosti, da ne kažemo nešto drugo, i pođite po prvi put u posjetu predsjedniku Milu Bozoviću.Predsjednikova jedina greška pred licem građana je što je dao povjerenje ljudima za koje nije znao šta suštinski nose u sebi, a to je izrazita ljudska podmuklost koju su iskazali nakon njegovog pritvaranja. Svi oni koji stoje iza nepotpisanog saopštenja su primjer da se i ono sveto može prekršiti. Umjesto praznih, lažnih, nepotpisanih izjava bi bilo pošteno da date jednu, u vidu javnog izvinjenja svim građanima Budve i nama na pokušaju destabilizacije i opstrukcije vlasti.Ako i to odbijate, manite se riječi i pokažite djela! Ne u vidu pražnjenja kasa po kojoj ste poznati, niti u vidu talova oko marine Budva i ostalih poslovnih vama znanih "kombinacija", niti u vidu prijetnji već u vidu vaših ostavki na direktorskim pozicijama tj. jedinog moralnog čina u vašem djelovanju”, ističu u reagovanju i dodaju:

“Za razliku od vas, ostajemo dosljedni i posvećeni da radimo isključivo u interesu svih građana. To je naš moto i vodilja od koje nećemo odstupiti bez obzira na bilo kakve okolnosti jer Budva će nama uvijek biti na prvom mjestu. Koristimo priliku da pozovemo naše kolege sa izborne lista 'Budva na prvom mjestu - Milo Božović' da na sljedećoj sjednici postupimo časno i pošteno, onako kako smo se zavjetovali pri pristupanju liste i time opravdamo pred građane ono za što nas jesu birali”, zaključuju u reagovanju.

Bonus video: