Jakić: Institucije sistema pokazale nemoć, da li bi reagovale da je 50 neovlašćenih građana ušlo u državni parlament

"Mi smo danas uspjeli da spriječimo naše pristalice da dođu, jer ne želimo da podižemo tenzije. U odnosu na postupanje policije i tužilaštva, odlučimo o eventualnom podnošenju prijava"

12440 pregleda 13 komentar(a)
Jakić, Foto: Svetlana Mandić
Jakić, Foto: Svetlana Mandić

Predsjednik Opštine Šavnika Jugoslav Jakić kazao je "Vijestima" da su danas, po ko zna koji put, pale maske, a institucije sistema pokazale svoju nemoć i neefikasnost.

Pristalice i odbornici opozicije iz Šavnika spriječili su danas početak sjednice Skupštine opštine Šavnik. Odbornici Koalicije Za budućnost Šavnika traže da se sjednica odloži jer, kako tvrde, nije zakazana po zakonu pošto je potrebno da prođe osam dana od dana zakazivanja, a ista je zakazana u petak.

"Pitam tužilaštvo i policiju da li bi reagovali da je 50 neovlašćenih građana ušlo u državni Parlament i u čemu bi bila razlika između tog i ovog slučaja. Oni čiji su se nosioci listi pred izbore prepisali u Šavnik, na čijim listama se nalaze lica koja su se takođe pred izbore prepisala, koji su više od 200 građana upisali u birački spisak, govore o političkom inženjeringu", kazao je Jakić i upitao zbog čega niko od državnih organa nije provjerio ove njihove navode.

Kako je istakao, drugostopeni organ, Državna izborna komisija, je više od 110 puta Opštinskoj izbornoj komisiji rekla da moraju zakazati izbore.

"U toj instituciji sjede njihovi predstavnici koji nalažu da se nepravilnosti isprave, a njihovi predstavnici u Opštinskoj izbornoj komisiji glasaju protiv", kazao je Jakić.

Tvrdi da nije tačno da je sjednica zakazana nezakonito i da mora proći osam dana, jer se sjednice mogu zakazati po hitnom postupku, kao što je ovoga puta bio slučaj.

"Mi ćemo se po peti-šesti put obratiti policiji da nam obezbjedi nesmetano održavanje sjednice, i da skupštinsku salu, a ujedno i zgradu lokalne uprave, napuste osobe koje su neovlašćeno ušle i borave i unutra. Mi smo danas uspjeli da spriječimo naše pristalice da dođu, jer ne želimo da podižemo tenzije. U odnosu na postupanje policije i tužilaštva, odlučimo o eventualnom podnošenju prijava", poručio je predsjednik Opštine Šavnik i nosilac liste DPS-a i SD-a u Šavniku.

Bonus video: