Vučurović: Direktne neprijateljske poruke crnogorskog režima srpskom narodu

Andrija Mandić je danas, "povodom ovoga skandala", telefonom razgovarao sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem
53 komentar(a)
Jovan Vučurović, Foto: Demokratski front
Jovan Vučurović, Foto: Demokratski front
Ažurirano: 04.08.2017. 13:56h

Crnogorski režim i njegovi poslušnici iz pravosuđa otvoreno pokazuju mržnju prema srpskom narodu, što se pokazalo i nakon odluke, koja se maskira neažurnošću suda, da se lider NSD i član predsjedništva DF Andrija Mandić spriječi da u Novom Sadu prisustvuje obilježavanju godišnjice stradanja Srba u zločinačkoj ,,Oluji'', izjavio je portparol Nove, i poslanik DF-a, Jovan Vučurović.

On je dodao da je lider Nove, Andrija Mandić danas, "povodom ovoga skandala", telefonom razgovarao sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem i istakao da se radi o nastavku diskriminacije i progona srpskog naroda u CG i pokušaju njegove asimilacije, kao i da sigurno ne bi imao problem da je poziv za obilježavanje nekog događaja, kojim slučajem, dobio iz Tirane ili Zagreba.

Andrija Mandić je, takođe, kazao Vučiću da je srpski narod u CG u potpunosti spreman da dijeli sudbinu čitavog srpskog naroda, "i zato nas ovakve male, sitne i bijedne akcije režima neće odvojiti od našeg naroda koji živi u Srbiji, Republici Srpskoj i drugim srpskim istorijskim prostorima".

"On je Vučiću kazao da su se naši preci opredijelili da sa svojim sunarodnicima budu u dobru i u zlu, i kada se pobjeđuje i kada se strada, a mi smo naslednici te zavjetne misli i svakako oni koji znaju da ćemo u konačnom pobijediti. Ako se ima u vidu da je lider NSD poziv za obilježavanje dobio od patrijarha srpskog Irineja i predsjednika Srbije Aleksandra Vučića, onda je jasno da se radi o direktnoj neprijateljskoj poruci koju crnogorski marionetski režim šalje Srbiji, čitavom srpskom narodu, njegovim vjerskim i političkim liderima. Posebno je monstruozna poruka koju, ovim sramnim potezom, crnogorski režim šalje hiljadama Srba koji su protjerani od strane hrvatskih ekstremista, avgusta 1995. godine. Shodno tome, možemo očekivati da se na ,,domovinskim'' ekstremističkim proslavama ,,oluje'' u Hrvatskoj nađe i neko iz vrha crnogorskog režima, neki viđeniji konvertit, poput ministra Boškovića, koji bi zapjevao zajedno sa Tompsonom. Podsjećamo, takođe, da crnogorski režim od 1997. godine baštini ideologiju 12. jula 1941. odnosno onih koji su bili najbliži saradnici Anta Pavelića, i odatle, između ostalog, i ovolika mržnja prema srpskom narodu. Istovremeno, žele da prikriju i vlastitu prošlost kada su bili ,,srpske patriote'' koje su i poslednju kap nafte prodavali vojsci RS i RSK, slali vojnu i medicinsku pomoć, a onda naglo prešli na stranu onih protiv kojih su se borili i bili prisiljeni da postanu marionete bezbjednosnih strukura NATO", kazao je Vučurović.

Poslanik DF-a je kazao da je zato ovo bila zgodna prilika da "crnogorska vlast pokaže svoju servilnost i u odnosu na Hrvatsku, da još jednom demonstriraju koliko nisko mogu da padnu".

"Kao što su to uradili izručenjem srpskih oficira i apsolutnom nezainteresovanošću za rešavanje problema Prevlake i zločine u ,,Lori'', u kojoj su na najmonstruozniji način ubijeni građani Crne Gore. A sve vjerujući da će im se tako zaboraviti aktivnosti iz 1991. i početka 1992. godine.Antisrpska politika režima i dijela opozicije u CG ne može nas spriječiti da obilježavamo godišnjicu stradanja našeg naroda u zločinačkoj ,,Oluji'', ali smo apsolutno svjesni i dokle su te strukture spremne da idu kada je u pitanju tortura nad Srbima u CG. NSD se sa tugom sjeća svih pobijenih i prognanih Srba iz Republike Srpske Krajine, i podsjećamo da za taj genocid niko nije odgovarao, a da su hrvatske vojne i paravojne formacije u ovom zločinu imale podršku NATO-a. RSK je stvorena žrtvom srpskog naroda, kao štit da se ne desi nova ,,NDH'', ali je neko dozvolio da se istorija ponovi, da se ponove genocid i etničko čišćenje Srba sa njihovih vjekovnih ognjišta. Ali, istorija je pokazala i da se nepravde kad tad ispravljaju. Neka je vječna slava Srbima stradalim u zločinačkoj ,,Oluji''", kazao je Vučurović.

Bonus video: