Jovanović ignorisao Kralja, nije ga pozvao na kolegijum

Božović je danas prisustvovala kolegijumu. Jovanović je još na minulom skupštinskom zasjedanju kazao da ne priznaje odluke takozvanog privremenog odbora NSD

11541 pregleda 10 komentar(a)
Jovanović, Foto: Printscreen YouTube
Jovanović, Foto: Printscreen YouTube
Ažurirano: 19.03.2024. 15:49h

Predsjednik Skupštine opštine (SO) Budva Nikola Jovanović nije na današnji kolegijum pozvao predsjednika kluba odbornika koalicije "Budva na prvom mjestu - Milo Božović" Nikolu Kralja. Kralja su prije mjesec izabrali za novog šefa odborničkog kluba, nakon što su smijenili Marijanu Božović.

Božović je danas prisustvovala kolegijumu. Jovanović je još na minulom skupštinskom zasjedanju kazao da ne priznaje odluke takozvanog privremenog odbora NSD.

Izvršni odbor Nove srpske demokratije (NSD) shodno statutu te stranke imenovao je u Budvi privremeni opštinski odbor i on jedino predstavlja zvanične stavove naše partije, saopštio je portparol NSD-a Mirko Miličić.

"Javnosti Crne Gore nije nepoznato da je DF prestao da postoji kao politički savez i da su se subjekti DF-a razišli sporazumno uz visoko poštovanje političkih stranaka koje su ga formirale, bez ijedne ružne riječi i nesuglasica, tražeći nove oblike političkog djelovanja. Naš narod ima izreku da 'kada se voda zamuti, najpametnije je vratiti se izvoru', kao što se sada dešava u Budvi. Upravo vođena tom idejom Nova srpska demokratija u Budvi vratila se sebi, imenovanjem privremenog opštinskog odbora", naveo je Miličić.

On je pozvao sve političke aktere u Budvi da imaju principijelan stav i poštuju Statut NSD-a, upravo na način kako to oni čine kada su u pitanju svi ostali subjekti kako na lokalnom, tako i na državnom nivou.

"Dogovor i kompromis ostaju ključni ciljevi kojima naša stranka stremi u Budvi, ali i u cijeloj Crnoj Gori. Pozivamo sve naše kolege koje pripadaju drugim strankama ili su danas izvan stranaka koje su nekada činile DF da poštuju stav i organizaciju naše stranke, ostajući u zajedničkoj borbi za očuvanje vlasti u Budvi koja je formirana na osnovu iskazane volje naroda na poslednjim lokalnim izborima u tom gradu", piše u saopštenju.

"NSD u Budvi traži samo jedno, a to je da se shodno dogovoru koji je postignut zajedno sa predsjednikom NSD g. Andrijom Mandićem za potpredsjednika Opštine izabere Jasna Dokić i na taj način osigura kvalitetno funkcionisanje tog izuzetno važnog grada", zaključio je Miličić.

Bonus video: