BEZ MEĐUSOBNOG USLOVLJAVANJA

Radovanić: Dogovorom cijele opozicije do kandidata za predsjednika

Prema riječima sekretara GP URA, Milete Radovanića, taj kandidat mora biti kredibilan, prepoznat u narodu kao građanski orijentisan i dokazani borac za pravdu „i, naravno, neupitno opoziciono nastrojen“
55 pregleda 3 komentar(a)
Mileta Radovanić, Foto: Građanski pokret URA
Mileta Radovanić, Foto: Građanski pokret URA
Ažurirano: 04.02.2019. 06:36h

Zajednički kanidat opozicije treba da bude onaj koji ima najveći politički rejting i iza koga bi mogle stati sve opozicione strukture, ali o tome mora postojati dogovor svih aktera u opoziciji, bez međusobnog uslovljavanja, smatraju u Građanskom pokretu URA.

Predsjednik Demokratske Crne Gore, Aleksa Bečić, poručio je da opozicionog kandidata za predsjednika mogu predložiti samo oni koji do sada nijesu izgubili na izborima, i da prije odluke treba provjeriti njegov rejting.

Komentarišući stav Bečića, sekretar GP URA Mileta Radovanić kazao je da je ta partija uvijek za konstruktivan dijalog i dogovor.

„Naš primarni stav je da bi opozicija, na predstojećim predsjedničkim izborima, trebalo da izađe sa zajedničkim kandidatom“, rekao je Radovanić agenciji Mina.

Prema njegovim riječima, taj kandidat mora biti kredibilan, prepoznat u narodu kao građanski orijentisan i dokazani borac za pravdu „i, naravno, neupitno opoziciono nastrojen“.

„Potpuno je zdravorazumski i logično da zajednički kandidat opozicije bude onaj koji ima najveći politički rejting i onaj iza koga bi mogle da stanu sve opozicione društvene strukture. Međutim, dogovor mora biti zajednički, svih aktera u opoziciji, bez međusobnog uslovljavanja“, istakao je Radovanić.

On je naglasio da je potrebno izaberati najbolje rješenje za građane, a ne najbolje rješenje za pojedinačne političke subjekte.

„Suština je da bilo koji kandidat iz redova opozicije sigurno pobjeđuje bilo kojeg kandidata iz redova DPS-a. Ova vlast je funkciju šefa države u potpunosti unizila, i pobjeda opozicionog kandidata će vratiti ugled predsjedničkoj funkciji“, smatra Radovanić.

Kako je naveo, sljedeće godine će Crna Gora, konačno, dobiti predsjednika na osnovu izborne volje građana.

„A ne instalirane marionete, kao što je to do sada bio slučaj“, dodao je Radovanić.

Preporučujemo za Vas