Kovačević: Objavljen sadržaj moje prijave prijetnji, ali ne i prijetnje koje sam dobio

"Namjere su jasne i djelovanje je i dalje istog usmerenja. Nema ograđivanja od prijetnji i njihove osude već se samo nastavlja raspirivati medijska lomača koju su za mene odavno pripremili iz dobro poznatih razloga"

31079 pregleda 44 reakcija 32 komentar(a)
Kovačević, Foto: Svetlana Mandić
Kovačević, Foto: Svetlana Mandić

Predsjednik Opštine Nikšić Marko Kovačević reagovao je na tekst "Kovačević: Smeta im što sam Srbin i pravoslavac" i kolumnu "Oranje Marka Kovačevića" čiji je autor glavni i odgovorni urednik "Vijesti" Mihailo Jovović.

Reagovanje Kovačevića prenosimo integralno.

"Jutrošnja reakcija portala Vijesti na moje procesuiranje prijetnji po bezbjednost mene i moje porodice u okviru koje su dovedeni u sumnju da su jedni od inspiratora i njihovi novinari bi možda i mogla da se shvati dobronamerno da o njenoj suštini ne govori jedan detalj.

Da bude svima jasno, ja sam prijavio prijetnje i lica koja su mi prijetila te tražim od nadležnih da identifikuju ta lica i procesuiraju. I njih i sve one koji su učestvovali u izvršenju krivičnog djela jer pored izvršioca može da postoji i pomagač, podstrekač, nalogodavac... To nadležni organi treba da utvrde. U vezi sa licima koja sam naveo imenom i prezimenom sam iznio sumnje koje imam za njih, ali nisam rekao da su baš ta lica izvršioci krivičnog djela koje sam prijavio jer to ne znam. Da li ta lica imaju kakve veze sa licima koja su mi prijetila treba da ispitaju i utvrde nadležni organi. Taj dio posla sam ostavio policiji i tužilaštvu jer je to njihov posao.

Ono što je zajedničko ljudima sa portala Vijesti koji su jutros reagovali kroz dva udarna članka čija sam tema ja sa onim medijima koji su prepoznati kao antisrpski i anticrkveni jeste to što osim što su "iznenađeni i uvređeni" ni oni nisu bili zainteresovani za sadržaj prijetnji koje sam dobio, nisu ih ničim osudili niti se od istih ogradili.

U svojim tekstovima objavili su sadržaj moje prijave prijetnji, ali ne i prijetnje koje sam dobio. To je jako bitan element koji opravdava moje sumnje da njima zaista ne predstavlja problem kada se nekome ugrožava bezbjednost i život samo ako je u pitanju neko ko im iz nekog razloga smeta i ko im nije simpatičan. Time svi proklamovani principi sa njihove strane padaju u vodu.

Zamislite kada se poslije skupštine na Cetinju, sa protestima, stotinama izjava poslanika i drugih javnih ličnosti najčitaniji medij u svom naslovnom dijelu narednog dana bavi sa moje dvije rečenice na mrežama pri tom ih analizirajući van konteksta ne vodeći računa čime je ta reakcija izazvana i tako dalje.

Namjere su jasne i djelovanje je i dalje istog usmerenja. Nema ograđivanja od prijetnji i njihove osude već se samo nastavlja raspirivati medijska lomača koju su za mene odavno pripremili iz dobro poznatih razloga.

Ja sam želeći da nadležni organi utvrde činjenično stanje po mojoj prijavi izbjegavao da o tome pričam u medijima i na taj način vršim bilo kakav pritisak na njihov rad, ali taj pristup nisu imali oni koji su se serijom članaka i saopštenja ponovo obrušili na mene i moje pravo da od nadležnih institucija tražim da ja i moja porodica budemo bezbjedni", piše u reagovanju Kovačevića.

Bonus video: