GI "21. maj": DPS i "sateliti" opstali samo zato što su partije novog režima drugorazredne beogradske marionete

"Stari režim je od države napravio koruptivno leglo, politiku pretvorio u bankovne račune, a institucije je koristio za obračun sa svima koji su željeli pravednu, poštenu i odgovornu vlast", navodi se u saopštenju

4382 pregleda 17 komentar(a)

Nestranačka javnost, društvene grupe i civilne inicijative moraju se založiti za obnovu posrnule države i reanimaciju društva i marginalizaciju političkog duha koji je oblikovao stari i novi režim, jer nema ko drugi, saopštila je Građanska inicijativa "21. maj".

"Crnogorsku državu i društvo treba korjenito mijenjati. Stari režim je od države napravio koruptivno leglo, politiku pretvorio u bankovne račune, a institucije je koristio za obračun sa svima koji su željeli pravednu, poštenu i odgovornu vlast", navodi se u saopštenju.

Partije bivšeg režima na čelu sa Demokratskom partijom socijalista (DPS) su, ocjenjuju, najzaslužnije što su obrazovanje, kultura, zdravstvo i amaterski sport bili "na repu unutrašnje politike".

"Baš kao što su onemogućili da se crnogorska javnost suoči sa odgovornošću Crne Gore za raspad Jugoslavije i ponižavajuće služenje zločinačkoj velikosrpskoj politici. Ili, što su otvorili vrata nacionalističkoj SPC i malignim beogradskim medijima da primitivizuju i zaglupljuju crnogorsko društvo. Danas bi taj isti DPS i i svi ti isti sateliti, nakon tri godine trivijalne politike i lažnog patriotizma, da sebe predstave kao 'proevropsku i državotvornu' opoziciju. Pritom su opstali samo zahvaljujući činjenici što su partije novog režima drugorazredne beogradske marionete i prazni skup nekvalifikovanih i zalutalih politikanata", navodi GI "21. maj".

Zato je danas Crna Gora, kako su kazali, "stiješnjena između politike starog i novog režima" i do daljeg "osuđena na gnjili populizam, obmane i laž".

"To je i razlog što se nestranačka javnost, društvene grupe i civilne inicijative moraju založiti za obnovu posrnule države i reanimaciju društva i marginalizaciju političkog duha koji je oblikovao stari i novi režim. Jer, nema ko drugi", zaključuje se.

Bonus video: