Demokrate Budva: Smiješno je da DPS proziva za bilo kakvu krađu

"Vi ste politiku i razgovor sa građanima vodili sa jahti, salona i sa svjetskih destinacija, a mi u neposrednom kontaktu sa građanima. Da vam pravo kažemo, nije nam lako ni kad za potrebe poređenja moramo da DPS i Demokrate stavimo u istu rečenicu"
94 pregleda 0 komentar(a)
Demokratska Crna Gora, Foto: Demokratska Crna Gora
Demokratska Crna Gora, Foto: Demokratska Crna Gora
Ažurirano: 03.08.2017. 18:54h

Demokrate Budva poručile su DPS Budva da je smiješno da oni prozivaju nekoga "za bilo kakvu krađu".

Demokrate su reagovale na saopštenje DPS Budva u kojem je između ostalog navedeno da su "loši odgovori jednaki politici koju vode Demokrate"

"Kada vi, članovi organizovane kriminalne grupe iz DPS-a i puleni čovjeka koji je DPS-u dao ime, samo pomenete Budvu, i nama i građanima Budve i cijele Crne Gore pred očima je upravo on - Svetozar Marović, osuđeni šef najveće organizovane kriminalne u regionu, ideolog i drugi čovjek vaše partije. Zamislite kako ste vi pošteni kad vam je reper za poštenje Marović, kojem ste se utrkivali ko će više da se nasmije na njegove "duhovite" opaske dok je uveseljavao skupove, a u isto vrijeme zgrtao milione. A i vi ste se ogrebali za koju "crkavicu"", navodi se u regovanju Demokrata.

Dodaju da im je osim Svetozara Marovića pred očima "i njegov bahati sin, ali i njegov brat".

"Koji je, takođe, osuđen za svoja kriminalna djela, kao i njihovi najbliži saradnici. Ne smijemo zaboraviti ni predsjednika Opštine Budva iz DPS-a, Lazara Rađenovića, koji je ležao u zatvoru i odatle obavljao funkciju prvog čovjeka Budve, što je nezabilježen slučaj čak i u najkriminalnijim latinoameričkim državama. Već smo vam rekli, a kažemo vam opet, da nije žalosno i tragično po državu, bilo bi smiješno da vi nekoga prozivate za bilo kakvu krađu, vi koji ste samo iz Budve iznijeli na stotine miliona eura, a vaši šefovi iz cijele Crne Gore milijarde. Vi ste politiku i razgovor sa građanima vodili sa jahti, salona i sa svjetskih destinacija, a mi u neposrednom kontaktu sa građanima. Da vam pravo kažemo, nije nam lako ni kad za potrebe poređenja moramo da DPS i Demokrate stavimo u istu rečenicu".

U reagovanju Demokrate navode da ih čudi tolika zabrinutost DPS-a za njihove koalicione partnere u Budvi.

"Branite li vi to od nas, onaj isti Front koji je, kako vi kažete, najveći neprijatelj ove držve, koji je htio da izvrši državni udar i najveće krvoproliće u crnogorskoj istoriji, one, po vašim riječima, ruske plaćenike i izdajnike? Da li njih branite od nas ili pokušavate sebe da odbranite od totalnog kraha. Prije će biti ovo drugo. Poručujemo vam da se prvo između sebe preispitate, a o onome ko je što uradio, sudili su i sudiće građani, kao što su presudili vama na poslednjim izborima u Budvi, za sve pljačke, pohare i mahinacije. Budva je ponovo na nogama, zahvaljujući novoj vlasti, čiji su predvodnici Demokrate. Nije lako bilo budvansku opštinu, koja je grcala u dugovima i čiji je račun bio blokiran vratiti u solventno stanje. Jeste da za vas tri miliona duga, djelić od onoga što ste nam "ostavili", nije ništa značajno i predstavlja "siću", ali za nas i građane Budve je pravi podvig što smo uspjeli da ih vratimo. Jeste da vas žulja jasno postavljen cilj nove demokratske vlasti u Budvi - nulta stopa tolerancije na nepoštovanje zakona, ali i to ispunjavamo; šta da vam radimo? Ipak, tek smo počeli da otvaramo Pandorine kutije, pa udahnite duboko, tek će da vas zapeče", zaključuje se u reagovanju Demokrata.

Bonus video: