Demokrate: Teško je prihvatiti da su među stradalima tokom NATO bombardovanja bila i djeca

Odgovornost da učimo iz prošlosti i težimo boljoj budućnosti počiva na našim ramenima. Mir i tolerancija su neophodni za izgradnju pravednog i naprednog društva, navodi se u saopštenju

8573 pregleda 4 komentar(a)
Foto: Demokratska Crna Gora
Foto: Demokratska Crna Gora

Danas se sa dubokim poštovanjem i tugom prisjećamo tragedije koja je zauvijek promijenila sudbine mnogih nevinih ljudi i njihovih porodica, saopšteno je iz Demokratske Crne Gore povodom godišnjice NATO bombardovanja SR Jugoslavije.

"Vrlo je teško prihvatiti da su među stradalima tokom NATO bombardovanja bila i djeca, koja su svoj život izgubila prije nego su ga i osjetila. Neka nam njihove žrtve služe kao vječni podsjetnik na neprocjenjivu vrijednost mira i dijaloga, koji nijesu samo temelj uspjeha već i most prema razumijevanju i miru.

Odgovornost da učimo iz prošlosti i težimo boljoj budućnosti počiva na našim ramenima. Mir i tolerancija su neophodni za izgradnju pravednog i naprednog društva, koje cijeni živote svakog svog člana i gradi mostove saradnje širom svijeta", navodi se u saopštenju.

Iz Demokratske Crne Gore su zaključili da zajedno možemo graditi budućnost u kojoj se tragedije prošlosti neće ponoviti, stvarajući svijet u kojem dominira razumijevanje, saosjećanje i međusobno poštovanje.

Bonus video: