Đuričković: Glas poslanice Vukićević protiv članstva Kosova šteti međunarodnom ugledu i spoljnoj politici Crne Gore

„Najavljena rekonstrukcija i dublji ulazak koalicije ZBCG u Vladu biće i formalna potvrda da politika 44. Vlade Crne Gore nije usklađena sa NATO i EU politikom tj. da je došlo do promjene u vanjskopolitičkom kursu Crne Gore”, smatra funkcioner SD-a

1831 pregleda 15 komentar(a)
Foto: SD
Foto: SD

Glas poslanice Demokratske narodne partije (DNP) Maje Vukićević protiv članstva Kosova u Savjetu Evrope može se braniti tezom da je djelovanje svakog poslanika samostalno, ali ne može odbraniti od činjenice da će takvo glasanje prouzrokovati štetu po međunarodni ugled i spoljnu politiku Crne Gore, saopštio je međunarodni sekretar Socijaldemokrata (SD) Miloš Đuričković.

On je kazao da izaziva zabrinutost takav stav, jer dolazi od poslanice Vukićević koja predstavlja partiju parlamentarne većine i, prema najavama, uskoro će biti dio Vlade.

„Prije svega iz razloga što glas poslanice Vukićević dolazi sa pozicije partije koja je konstituent parlamentarne većine i čiji se ulazak u Vladu Crne Gore očekuje u relativno kratkom roku. Ako na to dodamo činjenicu da od koalicije ZBCG zavisi Vlada Crne Gore, onda glas Vukićević i te kako je za zabrinutost”, naveo je Đuričković.

Prema njegovim riječima, predstojeće glasanje Vukićević, uz prethodna dnešavanja na sjednici POSP-a, kao i postupci predsjednika Skupštine, Mandića, šalju poruku da Crna Gora nije pouzdan partner i da spoljna politika Crne Gore više nije usklađena sa spoljnom politikom EU.

„Najavljena rekonstrukcija i dublji ulazak koalicije ZBCG u Vladu biće i formalna potvrda da politika 44. Vlade Crne Gore nije usklađena sa NATO i EU politikom tj. da je došlo do promjene u vanjskopolitičkom kursu Crne Gore”, zaključio je Đuričković.

Bonus video: