URA: Niko iz nove vlasti i ne pominje Zakon o porijeklu imovine, u utorak ćemo predložiti novo zakonsko rješenje

"Ostaje da vidimo da li će ovoga puta u Skupštini Crne Gore biti dovoljnog broja poslanika i poslanica kojima će interes građanki i građana i borba za pravdu biti na prvom mjestu, a ne interesi kriminalnih struktura"

6886 pregleda 20 reakcija 20 komentar(a)
Foto: GP URA
Foto: GP URA

Građanski pokret URA saopštio je da niko iz nove vlasti i ne pominje Zakon o porijeklu imovine, te da će oni u utorak predložiti novo zakonsko rješenje.

"Prošlo je više od godinu dana od kad je Vlada Dritana Abazovića predložila Skupštini Crne Gore Zakon o porijeklu imovine na usvajanje, a koji tada nije dobio potrebnu podršku poslanika u Parlamentu. Tada smo čuli brojne primjedbe i kritike na račun tog zakonskog rješenja, kao i priče kako treba usvojiti drugačiji model. Međutim, niko iz nove vlasti do dana današnjeg nije našao za shodno da pomene Zakon o porijeklu imovine, a kamoli da predloži novo i bolje zakonsko rješenje", saopšteno je iz GP URA.

Dodaju da to jasno ukazuje da "veliki kritičari ponuđenog zakonskog rješenja 43. Vlade nemaju uopšte za cilj usvajanje takvog zakona".

"Uzimajući sve to u obzir Građanski pokret URA će u utorak predati u skupštinsku proceduru Predlog zakona o porijeklu imovine koji će omogućiti da se ispita porijeklo imovine od devedesetih godina do danas. Usvajanje Zakona bi omogućilo još snažniju borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije, a kao njegov rezultat imali bi vraćanje novca stečenog nelegalnim putem u kasu svih građanki i građana. Ostaje da vidimo da li će ovoga puta u Skupštini Crne Gore biti dovoljnog broja poslanika i poslanica kojima će interes građanki i građana i borba za pravdu biti na prvom mjestu, a ne interesi kriminalnih struktura", zaključuje se u saopštenju GP URA.

Bonus video: