Šahmanović: Napredak Bošnjaka zavisi od hrabrih pojedinaca

"Bošnjačko vijeće u Crnoj Gori kao krovna institucija svih Bošnjaka ne treba da bude poligon za bilo kakve političke utakmice raznih pojedinaca ili organizacija. Mjeseca Ramazana je dobra prilika da tu ideju približimo ljudima"

5161 pregleda 1 komentar(a)
Foto: Bošnjačko vijeće u Crnoj Gori
Foto: Bošnjačko vijeće u Crnoj Gori

Potpredsjednik Bošnjačkog vijeća u Crnoj Gori Bejto Šahmanović bio je domaćin ramazanske večere - iftara koja je organizovana u Plavu.

On je, kako je saopšteno iz Bošnjačkog vijeća, istakao da se kroz umrežavanje, prije svega odvažnih intelektualaca iz reda mlađe generacije Bošnjaka, nastoji staviti po strani sve ono što dijeli.

"U prvi plan treba istaći ljudske i moralne vrijednosti koje su nas na ovom iftaru putem okupile. Bošnjačko vijeće u Crnoj Gori kao krovna institucija svih Bošnjaka ne treba da bude poligon za bilo kakve političke utakmice raznih pojedinaca ili organizacija. Mjeseca Ramazana je dobra prilika da tu ideju približimo ljudima", rekao je Šahmanović.

Šahmanović i Kalkavan
Šahmanović i Kalkavanfoto: Bošnjačko vijeće u Crnoj Gori

Naveo je i da je Plav oduvijek simbol za dobre međuljuske odnose nevezano za političke razlike, ističući da je dokaz toga što su večeri prisustvovali predstavnici albanske zajednice.

Večeri su, između ostalih, prisustvovali ambasador Turske u Crnoj Gori Bariš Kalkavan, predsjednik opštine Rožaje Rahman Husović, predsjednik opštine Plav Nihad Canović, predsjednik SO Plav Alen Balić...

Bonus video: