DPS: Vratićemo se na tron upravljanja državom

“Posebnu pažnju i partijski prioritet će imati svaki član i simpatizer naše partije koji je nakon 30. avgusta 2020. godine stameno, hrabro i odlučno ostao uz nas i nastavio da slijedi programske principe naše partije ne savijajući glavu ni pred kim”, rekla je Maja Rondović

3502 pregleda 22 reakcija 22 komentar(a)
Foto: DPS
Foto: DPS

Demokratska partija socijalista (DPS) je održala tribinu u Pljevljima, na kojoj su poručili da je jačanje partijske mreže i uključivanje novih ljudi proces na kojem će se konstantno raditi, te da će vratiti tu stranku na "tron upravljanja" državom.

Kazali su da je sinoć u Pljevljima, događajem u sklopu kampanje za lokalne izbore u DPS-u, "nastavljen proces partijske reforme i rad na polju kadrovskog i strukturnog jačanja partije".

Ptpredsjednik DPS-a Abaz Dizdarević je rekao da brojnost članova DPS-a na tribini "ukazuje na to da ima nade i za Pljevlja i za državu Crnu Goru i za ono što DPS njeguje – građanski koncept uređenja društva". "Zato se moramo ujediniti u namjeri da našu politiku izvedemo na mjesto koje joj pripada, a to je tron upravljanja ovom državom”, rekao je Dizdarević, kako je saopštio DPS.

Kandidatkinja za predsjednicu pljevaljskog odbora DPS-a Maja Rondović je poručila da jačanje partijske mreže, angažovanje novih ljudi, i uključivanje onih koji su "nepravedno zapostavljeni u prethodnom periodu", treba da bude proces na kojem će se konstantno raditi.

“Posebnu pažnju i partijski prioritet će imati svaki član i simpatizer naše partije koji je nakon 30. avgusta 2020. godine stameno, hrabro i odlučno ostao uz nas i nastavio da slijedi programske principe naše partije ne savijajući glavu ni pred kim”, rekla je Rondović.

Istakla je da je spremna da preuzme odgovornost i da se u budućem periodu radi "mnogo pametnije i mudrije".

“Prošli smo mnoga iskušenja, a izazovi pred nama su još veći. Okolnosti u kojim se danas nalazimo zahtijevaju rad, entuzijazam, požrtvovanost, znanje, iskustvo i vjeru u pobjedu. Jedino s takvim pristupom možemo biti snažna brana retrogradnim, antievropskim i antigrađanskim politikama, sa kojima se danas suočavamo. Jedino tako možemo reći da smo spremni da izađemo na sud pred građane”, kazala je ona.

DPS tribina Pljevlja, Maja Rondović
foto: DPS

Rondović je rekla i da partijsko jedinstvo, demokratsko odlučivanje, odgovoran odnos u izvršavanju političkih zadataka svih članova DPS-a u Pljevljima "mora imati matematički izraz u broju osvojenih glasova, u nekoj budućoj raspodjeli odborničkih i poslaničkih mandata."

“Zato sam ponosna što sam dio vas i dio ove građanske hrabrosti, jer upravo vi ste dokaz da DPS ima sve – svoju prošlost, u kojoj je bila najzaslužnija za stvaranje nezavisne Crne Gore, ali i svoju sadašnjost i budućnost, što je godinama i svrstava na sam vrh političke ljestvice”, ocijenila je Rondović.

Pozvala je sve članove DPS-a da u subotu, 6. aprila učestvuju u glasanju, "kako bi ovaj proces bio uspješno priveden kraju", i da bi se zatim krenulo u realizaciju narednih koraka – izbor novih saziva Opštinskog i Izvršnog odbora, kao i novih rukovodstava mjesnih odbora, i kako bi u krajnjem ta partija bila u potpunosti spremna za izazove koji su pred njom.

Bonus video: