URA: Nastavljaju se laži PES-a, dok nije bilo Abazovića i Adžića Zvicera niko nije pominjao

"Zvicer 2021. nije pronađen na teritoriji Crne Gore, niti su nadležni organi imali informaciju da je nakon toga boravio u Crnoj Gori. Ukoliko PES ima drugačije informacije, obaveza Uprave policije i tužilaštva je da ih ispitaju", poručili su iz URE

15463 pregleda 30 reakcija 30 komentar(a)
Foto: Građanski pokret URA
Foto: Građanski pokret URA

Vođu kavačkog klana Radoja Zvicera je policija tražila još u aprilu 2021, kada on nije pronađen na teritoriji Crne Gore, a ukoliko u Pokretu Evropa sad imaju drugačije informacije, policija i tužilaštvo bi trebalo da ih saslušaju, poručili su iz Građanskog pokreta URA.

Iz URE su, odgovarajući na današnje saopštenje PES-a u kojem se navodi da je Zvicer iz Crne Gore pobjegao za vrijeme Abazovićeve Vlade, kazali da je nevjerovatno koliko je jedna partija srozala sebe u kratkom vremenskom periodu, ta da ne prođe dan da neko iz PES-a, od premijera, preko ministara, do poslanika, ne saopšti neku neistinu.

"Tako je i u slučaju Zvicera koji je potraživan još u aprilu 2021. godine u velikoj akciji Uprave policije kada su uhapšeni istaknuti članovi njegove kriminalne organizacije. Zvicer tada nije pronađen na teritoriji Crne Gore, niti su nadležni organi imali informaciju da je nakon toga boravio u Crnoj Gori. Ukoliko PES ima drugačije informacije, obaveza Uprave policije i tužilaštva je da ih ispitaju i prikupe informacije u odnosu na navedene okolnosti", navodi se u saopštenju URE.

Iz ove partije su poručili da svi građani u Crnoj Gori znaju da dok nije bilo Abazovićevih i Adžićevih aktivnosti, Zvicera i mnoge druge iz kriminalnog miljea niko nije ni pominjao.

Upravo zahvaljujući njima dvojici ponovo je uspostavljena komunikacija sa Europolom nakon čega su počele pristizati i SKY prepiske koje su doprinijele da bezbjednosni sektor za vrijeme 43. Vlade postigne istorijske rezultate u borbi protiv organizovanog kriminala i korupcije.

"Bezbjednosni sektor koji je izgrađen za vrijeme Abazovićeve Vlade uhvatio se u koštac sa svim kriminalnim grupama u Crnoj Gori. Pipci kriminalne hobotnice su presječeni unutar institucija sistema. Zbog čega on daje svoje rezultate i dan danas, iako su Spajić i njegovi ministri odmah nakon formiranja Vlade krenuli u obračun sa svim ljudima koji su personifikacija borbe protiv organizovanog kriminala i korupcije. Vrhunac svega toga bili su napadi na šefa SPO-a gospodina Šukovića, a preko njega i na glavnog specijalnog tužioca gospodina Novovića", navodi se dalje u saopštenju.

Iz URE su zaključili da ih ne čudi ovo, kako kažu, suludo saopštenje PES-a baš danas kad je došla informacija da je Do Kvon proglašen krivim u SAD-u, jer Spajić, Laković i Milović ćute kao zaliveni na te okolnosti.

Bonus video: