GP URA: PES političko djelovanje sve više svodi na svakodnevno plasiranje neistina

"Za razliku od Spajića, Vlada Dritana Abazovića je pokazala da niko ne može biti privilegovan i da mora platiti državi ono što joj pripada, zbog čega je i naplata od igara na sreću u periodu 43. Vlade bila 38 miliona eura, dok je u periodu 42. Vlade kada je ministar finansija bio Spajić iznosila svega 14 miliona"

4824 pregleda 13 komentar(a)
Foto: GP URA
Foto: GP URA

Građanski pokret (GP) URA ocijenio je da Pokret Evropa sad (PES) svoje političko djelovanje "sve više svodi na svakodnevno plasiranje neistina, a sve to u nedostatku sopstvenih rezultata i evidentne krize vlasti".

"Možda Pokretu Evropa sad ne ide ispunjavanje obećanja, ali definitivno im se mora odati priznanje za bestidno iznošenje neistina u koje niko od građanki i građana Crne Gore ne vjeruje", saopštili su iz GP URA.

Odgovarajući na optužbe PES-a da je URA dodijelila koncesiju na igre na sreću Branislavu Mićunoviću iz GP URA su istakli da je upravo Vlada Dritana Abazovića "pokazala snagu države i nametnula striktno poštovanje zakona na način što je koncesionar u zakonitom postupku uplatio četiir miliona eura jednokratnih prihoda u budžet svih građana za koncesiju".

"A da je tokom perioda 42.Vlade, kada je ministar finansija bio Milojko Spajić u čijoj nadležnosti je i bilo rješavanja tog pitanja, isti koncesionar bio u povlašćenom položaju, jer je bez plaćanja ikakvih naknada obavljao aktivnost nakon isteka roka koncesija. Za razliku od Spajića, Vlada Dritana Abazovića je pokazala da niko ne može biti privilegovan i da mora platiti državi ono što joj pripada, zbog čega je i naplata od igara na sreću u periodu 43. Vlade bila 38 miliona eura, dok je u periodu 42. Vlade kada je ministar finansija bio Spajić iznosila svega 14 miliona. Da ironija bude veća, upravo zahvaljujući rezultatima Abazovićeve Vlade naplatama države od igara na sreću hvalila se i Vlada Milojka Spajića", saopštili su iz URE.

Dodaju da "Vlada na čelu sa Milojkom Spajićem ima mogućnost da već na narednoj sjednici pređe sa plasiranja laži na djela i oduzme koncesiju Mićunoviću".

"Vidjećemo hoće li se to desiti ili će i ovo, kao i sve do sada, biti samo još jedna Spajićeva prevara", zaključuju iz GP URA.

Bonus video: